На мітингу-реквіємі вшанували жертв голодоморів в Україні

24 листопада об 11.00 годині  керівництво громади: заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко, секретар міської ради Маргарита Комарова, начальник управління освіти Мирослав Костенко, а також викладачі та учні Лубенської гімназії ім.Володимира Малика, зібралися на знаковому місці, що по вулиці Д.Сірика, щоб вшанування пам'ять жертв голодоморів в Україні.

У виступах школярів йшлося не лише про те, якої страшної трагедії та людських втрат зазнав наш народ, а зокрема акцентувалося на невтішній статистиці смертності дітей в голодні роки, що сягала 50 відсотків  загальної смертності.

Ведучі заходу - учні Лубенської гімназії ім.Володимира Малика, також нагадали, що 90 років тому наш народ пережив катастрофу, яка могла зупинити життя всієї нації. А також про те, що тільки правда про геноцид і чиста пам’ять про усіх полеглих здатна звільнити нас від мороку минулого.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко поділилася спогадами про голодомор, які почула від своєї бабусі та наголосила, що пам’ять про ті події, про великий злочин проти всього українського народу ніколи не повинні забуватися, щоб геноцид ніколи не повторювався знову.

Присутні на мітингу-реквіємі запалили лампадки та вшанували хвилиною мовчання пам’ять про мільйони співвітчизників, які загинули під час голодоморів.

До  пам'ятного знаку загиблим від голоду у 1932-1933 роках покладено колоски разом з живими квітами та жалобними стрічками.

Пам’ять про цю страшну трагедію в Україні ніколи не згасне.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови