У музеї вшанували пам’ять видатного земляка

У Лубенському краєзнавчому музеї  ім. Г.Я. Стеллецького до 200-річчя від дня народження видатного українського етнографа, письменника, педагога Матвія Номиса (Симонова)  відбулася зустріч за участю учнів професійного ліцею.

Музейні працівники Тетяна Сафронова та Інна Сімініченко розповіли про дитячі роки письменника, що минали у селі  Заріг та у Лубнах, про діяльність Матвія Номиса на посадах директора Лубенської чоловічої гімназії та голови Лубенської земської управи.

Лубенська молодь порадувала знаннями про життя вагомої постаті нашого ріднокраю. А ще – активністю та винахідливістю в інтерактиві, адже за допомогою міміки та жестів, без слів, відтворили прислів’я та приказки записані  Матвієм Номисом  на Лубенщині , відгадали загадки, які ввійшли до найавторитетнішого зібрання українського усного фольклору  «Українські приказки, прислів’я і таке інше».

З цікавістю переглянули учні і світлини куточків   Лубен, які пов’язані з іменем видатного українця.  Серед них і фото нещодавно встановленого пам’ятного знаку  у парку ім. О. Донченка, де знаходилася  могила Номиса.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови