«Розірви коло»: в рамках Всеукраїнської  акції «16 днів проти насильства»

Щорічно в рамках Всеукраїнської  акції «16 днів проти насильства» вже стало традиційним для Лубенського міського центру соціальних служб проведення циклу інформаційно-просвітницьких заходів в навчальних закладах Лубенської громади.

5 грудня в Першій гімназії імені М.Номиса для восьмикласників фахівцем із соціальної роботи Світланою Кулаковою та психологом центру Мариною Черновою проведено інтерактивне заняття «Розірви коло».

7 грудня учні 7, 8, 9 класів Гімназії імені К.Скаржинської взяли участь у інтерактивному занятті «Це повинен знати кожен».

8 грудня для студентів ВСП «Фаховий коледж ДЗ «Луганського національного університету імені Т.Г.Шевченка» та ВСП «Старобільський фаховий коледж ДЗ «Луганського національного університету імені Т.Г.Шевченка» було проведено годину спілкування «Говори ПРОТИ насильства».

Під час зустрічей здобувачі освіти ознайомилися з видами домашнього насильства, засвоїли відмінності між ним і конфліктом, усвідомили причини, які призводять до насильства. Працюючи в групах і переглядаючи тематичні відеоролики, підлітки отримали рекомендації, як діяти, коли стаєш свідком домашнього насильства, а також мали змогу переоцінити вплив психологічного насильства на людину.

Завданням кожного такого заходу є формування «нульової толерантності» до будь-яких проявів насильницької поведінки, знань про способи ефективного запобігання та протидії домашньому насильству та отримання контактів допомоги актуальних для нашої громади.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови