Пам'ятаємо...

14 грудня в Україні особлива дата - День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС — людей, які надто дорогою ціною здолали страшну трагедію XX століття, що сталася 26 квітня 1986 року.

Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва і прийняття в експлуатацію комплексу захисних споруд над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС. Це був перший етап ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та перша перемога над атомом, який вирвався з-під контролю. Тому цей день пам'яті - то постійне нагадування та засторога людству про важку перемогу над невидимим ворогом, який вбиває непомітно й підступно.

Чорнобильська катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей і опромінення тисяч ліквідаторів.

Серед них і наші земляки – лубенці, які з перших днів вирушили до небезпечної зони радіаційного ураження, щоб зупинити розбурханий, так званий, мирний атом. Багато ще зовсім молодих чоловіків-ліквідаторів нашої громади втратили здоров’я, але гідно виконали свій обов’язок заради прийдешніх поколінь, заради життя на землі.

Тому, їхній подвиг поза часом, він неоціненний, бо неможливо переоцінити значення того, що вони зробили. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів. Уклінно, доземно дякуємо усім їм!

Сьогодні на теренах Лубенщини діють досить активні чорнобильські організації, які не лише займаються захистом соціальних прав ліквідаторів, а й постійно беруть участь у житті громади, стають волонтерами, членами добровольчих формувань, допомагають нашим захисникам, воїнам ЗСУ, родинам померлих побратимів-ліквідаторів, вдовам.

Щира вдячність усім вам за чітку громадянську позицію, за всі по-справжньому добрі й шляхетні справи, за патріотизм та гідний приклад героїзму для молоді, за силу духу.

Бажаємо вам міцного здоров’я, оптимізму, бадьорості, підтримки та любові від рідних та близьких, розуміння від оточення, мирного, спокійного життя.

Пам’ять про ваш величний подвиг житиме вічно, передаватиметься з покоління у покоління, про це вже написали й ще напишуть багато книг, документальних хронік, спогадів, зніматимуть фільми, а нащадки переповідатимуть та  завжди згадуватимуть ваші імена, що назавжди вписані у велику Книгу народної пам’яті та шани.

Низький вам уклін та вдячність, шановні ліквідатори Лубенщини!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови