«Польська полиця в Україні»

У рамках пілотного проєкту «Польська полиця в Україні», ініційованого Міністерством культури та національної спадщини Польщі, Міністерством культури та інформаційної політики України, організованим Польським інститутом книги у співпраці з Українським інститутом книги, філія № 1 Лубенська міська бібліотека для дорослих імені Володимира Леонтовича, як учасник проєкту, отримала 20 книг польських авторів, перекладених та виданих українською мовою.

Цікаві, різножанрові, яскраві та кольорові для різної категорії читачів. На книжковій полиці користувачі книгозбірні знайдуть твори Генріка Сенкевича, Збігнева Герберта, Кароліни Ляцкоронської, Ришарда Капусцінського Томаша Гживачевського, Януша Корчака, Станіслва Вінценза, Юстини Беднарик, Катужини Ририх, Яцека Дукая, Дороти Тераковської, Вітольда Шабловського.

Тут історичні та пригодницькі романи, деякі з них українською мовою перекладені вперше, повісті-казки, романи-казки, книги-спогадів. Якщо ж виявиться, що творчість представлених митців польської літератури малодосліджена відвідувачами бібліотеки - то це гарна нагода виправити ситуацію, занурившись з головою у читання польської літератури, її побут, історичні події.

Отож читаймо, через польську літературу  досліджуймо історію та культуру держави-сусідки, що підставила плече Україні у найскладніший для країни час,  російської збройної агресії.

Книгозбірня ділиться світлинами найспритніших читачів, які вже встигли обрати для себе дозвілля на засніжені зимові вечори.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови