Сертифікований учитель – це знак якості освіти

Цьогоріч уперше вчителі української мови і літератури та математики мали змогу взяти участь у сертифікації – незалежному тестуванні фахових знань та умінь педагогічних працівників.

Учитель української мови і літератури Академічного ліцею імені братів Шеметів Оксана Білан та вчитель математики Першої гімназії імені Матвія Номиса Алла Біланенко успішно пройшли всі три етапи сертифікації.

На першому етапі – тестуванні – педагоги пройшли випробування із перевірки системи теоретичних знань предметів мовно-літературної та математичної галузей, необхідних для реалізації вимог державних стандартів середньої освіти, із питань організації освітнього середовища та володіння навичками управління і партнерської взаємодії з учасниками освітнього процесу.

На другому етапі наші вчителі мали змогу продемонструвати самооцінювання власної педагогічної майстерності. Етап проходив через інформаційно-аналітичну автоматизовану систему. Учителі, відповідаючи на запитання, одразу бачили, які їхні професійні компетентності сформовані найкраще, а які потрібно ще удосконалювати.

На останньому, третьому етапі освітніми експертами  вивчався практичний досвід роботи учасників сертифікації. Учителі продемонстрували по три уроки, здійснили самоаналіз уроку, самопрезентацію педагогічної діяльності та пройшли інтерв’ю з освітніми експертами.

Шановні колеги! Попри надскладні умови воєнного стану ви продовжуєте працювати і демонструєте високий професіоналізм, навчаючи дітей у класах чи укриттях, під час повітряних тривог. Ви несете світло освіти, віру в Перемогу та майбутнє незалежної України. Щиро дякуємо вам за незламність, силу духу, непереборне прагнення до вдосконалення. Нехай наснаги додають вам у майбутньому любов і повага ваших учнів, гордість за їхні успіхи та здобутки.

З перемогою!

Начальник  Управління освіти 

 Мирослав КОСТЕНКО

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови