Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

27 грудня під головуванням Олександра Грицаєнка відбулося останнє у цьому році засідання виконавчого комітету Лубенської міської ради. На його розгляд було винесено 28 питань.

Серед основних питань члени виконавчого комітету розглянули та схвалили рішення про затвердження вартості гарячого харчування учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти Лубенської територіальної громади, відібраних до Програми шкільного харчування в рамках договору, укладеного між Полтавською обласною військовою адміністрацією та Всесвітньою продовольчою програмою Організації Обʼєднаних Націй від 16 листопада 2023 року на 2023-2024 навчальний рік.

Начальник управління освіти Мирослав Костенко, який доповідав з цього питання пояснив, що 7 закладів освіти нашої громади вибороли право і були відібрані до участі  у вказаній Програмі.  Організація Об’єднаних Націй буде надавати фінансову підтримку визначеним закладам  саме на гаряче харчування учнів. А це, в свою чергу, дозволить зекономити бюджетні кошти , що виділяються.

Окремо виконавчий комітет затвердив Порядок забезпечення безкоштовним харчуванням учнів закладів загальної середньої та вихованців закладів дошкільної освіти з числа дітей учасників АТО, ООС, осіб, які брали/беруть безпосередню участь у виконанні бойових (службових) завдань із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації проти України.

А також затвердили проєктну документацію, виготовлену Товариством з обмеженою відповідальністю «МІС ПРОЕКТ» «Будівництво Лубенського дошкільного навчального закладу комбінованого типу для дітей з проблемами опорно-рухового апарату та вадами мовлення на 12 груп по вул. Ватутіна, 39 в м. Лубни Полтавської області (КОРИГУВАННЯ)» в сумі 154315,390 тис.грн.

Начальник управління соціального захисту Віктор Щербак повідомив про початок функціонування автоматизованої системи обліку перевезення (оплати проїзду) окремих пільгових категорій громадян автомобільним транспортом у Лубенській територіальній громаді (зокрема у сільській місцевості), а тому члени виконавчого комітету затвердили відповідний порядок та вимоги. Крім того затвердили Порядок надання додаткової пільги зі сплати за користування житлово-комунальними послугами мешканцям Лубенської територіальної громади.

Серед іншого на засіданні прийняли рішення про затвердження Порядку надання додаткової пільги зі сплати за користування житлово-комунальними послугами мешканцям Лубенської територіальної громади, мережі міських автобусних маршрутів загального користування у мсті Лубни у новій редакції, організацію суспільно-корисних робіт в умовах воєнного стану, розміщення оʼбєктів сезонної торгівлі та укладання договорів земельного строкового сервітуту. Затвердили питання, щодо надання статусів неповнолітнім дітям та дозволи на правочини за їх участі.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови