Перемога Лубенської громади в конкурсі «Протидія торгівлі людьми та надання допомоги вразливим групам населення в Україні»

Важливою складовою діяльності органів місцевого самоврядування є міжнародне партнерство, яке дозволяє спільно реалізовувати соціальні та розвиткові проєкти, а також ділитися досвідом у різних сферах. В умовах сьогодення ми не маємо права зволікати з пошуком нових партнерів, ми діємо за принципом «тут і зараз». Саме питаннями постійного вибудовування партнерських зв’язків з міжнародними організаціями та пошуку шляхів залучення додаткових інвестицій у Лубенську територіальну громаду займаються працівники відділу економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Лубенської міської ради спільно з підприємствами, установами і організаціями громади усіх форм власності.

В умовах повномасштабного вторгнення російської федерації до України перед громадою постійно постають нові виклики, одним з яких на сьогодні є розвиток системи інклюзивної освіти, що є сукупністю умов, способів і засобів для спільного навчання, виховання та розвитку здобувачів освіти з урахуванням їхніх потреб та можливостей. Зі збільшенням кількості дітей з особливими освітніми потребами виникає необхідність створення середовища, в якому кожен учень має право на якісну освіту у загальноосвітніх закладах. Саме таким простором є ресурсна кімната, яка була створена на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 (зараз перейменована на Першу гімназію імені Матвія Номиса). Однак, враховуючи обмеженість фінансування з місцевого бюджету, така кімната на сьогодні не у повній мірі забезпечена необхідним обладнанням та допоміжними засобами навчання для повноцінного розвитку дітей та гармонізації їх психоемоційного стану.

Тому у липні 2023 року спеціалістами виконавчого комітету Лубенської міської ради спільно з працівниками Першої гімназії імені Матвія Номиса було підготовлено заявку на участь у конкурсі «Протидія торгівлі людьми та надання допомоги вразливим групам населення в Україні», який був оголошений Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні (далі, Представництво МОМ в Україні) за підтримки американського народу через проєкт Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Представництво МОМ в Україні надає допомогу внутрішньо переміщеним особам і людям, які постраждали від війни, протидіє торгівлі людьми, надає допомогу Уряду у протидії неврегульованій міграції та покращенні системи управління міграційними процесами, а також розробляє політику в галузі охорони здоров’я, яка враховувала б потреби мігрантів.

 Відповідно до умов даного конкурсу і було розроблено проєкт «Ресурсна кімната – простір для гармонійного розвитку дітей», вартістю близько 20,0 тис. дол. США, який здобув перемогу у конкурсі. Завдяки підтримці даної ініціативи Представництвом МОМ в Україні діти з особливими освітніми потребами зможуть отримати у повній мірі індивідуальні чи групові психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги, що слугуватиме їх адаптації в освітньому, середовищі, в якому вони будуть почуватися комфортно, а навчання для них стане більш ефективним.

У ході реалізації проєкту планується дообладнати створену ресурсну кімнату необхідними корекційними дидактичними засобами навчання та обладнанням для повноцінного розвитку дітей.

Тож ми щиро вдячні Представництву МОМ в Україні та Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) за надану можливість повноцінного навчання та розвитку дітей, які мають особливі освітні потреби, адже якісна освіта – це інвестиція у наше майбутнє.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови