Правила безпеки під час обстрілів: що робити в будинку, на вулиці

Вже другий рік Україна протистоїть повномасштабному вторгненню росії. Армія рф продовжує хаотичні обстріли українських населених пунктів. І на жаль, жоден куточок України не є безпечним. Пам’ятайте, що під час обстрілів:

удома потрібно сховатись в захищеному приміщенні подалі від вікон та дверей. Пам’ятайте Правило «двох стін». Від небезпеки вас має відділяти щонайменше 2 стіни, бо одна ймовірно, зруйнується від удару, а друга візьме на себе уламки стіни, віконного скла тощо. Тому ховатися безпечно у місці, яке розташоване за другою від фасаду опорною стіною. Зазвичай це тамбур, коридор або передпокій. Навіть якщо вам здається, що будинок нестійкий, підвалу нема, а в сховищі немає місця, лишайтеся біля опірних стін – вони витримають.

Це варто знати, адже ворог підступно обстрілює житлові будинки і тоді навіть власна домівка може стати смертельною пасткою.

Для схованки підійдуть укриття, підземний перехід, канава, траншея, яма, широка труба, високий бордюр, каналізаційний люк.

На відкритій місцевості негайно лягти на землю, згрупувавшись в позу ембріона, розвернувшись ногами в бік стрілянини, та закрити голову руками. Ефективним захистом буде будь-який виступ: бетонні урни, сходинки.

Не ховайтесь за автомобілями та кіосками. Закривайте долонями вуха та відкривайте рот: це врятує від контузії.

З більш детальною інформацією Ви можете ознайомитись на сайті

 https://www.kmu.gov.ua/news/pravila-povedinki-pid-chas-obstrilu

Бережіть своє життя.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови