Пам'ятаємо...

Шановна громадо, військовослужбовці – захисники України, молодь!

Сьогодні згадуємо чергову пам’ятну дату з історії становлення української державності – День пам’яті Героїв Крут. Тоді, 106 років тому, українські вояки й добровольці зупинили на кілька днів наступ більшовиків на Київ. У той час в Бересті тривали переговори між Українською Народною Республікою та країнами Четверного союзу щодо мирного договору. 9 лютого 1918 року його підписали. Цей документ визнав незалежність Української Народної Республіки і став підставою для надання військової допомоги Україні у відбитті російської агресії.

Міжнародне визнання української незалежності – це те, чим завдячуємо героям Крут. На сьогоднi вiдомi прiзвища 20 з них, це студенти Народного унiверситету. Загалом у бою під Крутами загинуло з української сторони, за різними оцінками, 70–100 осіб.

Відстояти незалежність у ті буремні дні не вдалося, але завзята боротьба українців тривала після цього ще кілька років. Прикладом, який найбільше надихав тодішніх вояків, був героїзм учасників бою під Крутами. Вони стали легендою і для наступних поколінь борців за незалежніст . Вони також є прикладом для сучасних воїнів, які захищають Україну від російського терориста, тому що були такими ж завзятими тоді, у 1918-му, як ті, кого ми назвали кіборгами в 2014-2015 роки. Вони, герої Крут, були першими "кіборгами" у нашій історії.
Тому Крути – це  був бій за майбутнє, майбутнє України та її народ. І цей бій триває. Щоб перемогти ворога сьогодні нам потрібна єдність, рішучість, героїзм і жертовність, яку проявили ті, хто прибув на станцію Крути 98 років тому. Пам'ятаймо про це нині й завжди!

Щира вдячність усім, хто нині виборює нашу перемогу, право жити у вільній країні на своїй землі!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови