Шана учасникам бойових дій на території інших держав

Шановні воїни-інтернаціоналісти, учасники бойових дій на території інших держав!

Сьогодні — День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 35-та річниця виведення військ з Афганістану.

Офіційно дата була встановлена в Україні 11 лютого 2004 року України на заміну радянському Дню пам’яті воїнів-інтернаціоналістів. Афганська війна була останньою з великих імперських авантюр Радянського Союзу. 15 лютого 1989 року останній радянський солдат залишив афганську землю — війна була програна. 

 За десять років майже 150 тисяч українців пройшли через її горнило. Згідно зі статистикою, в Афганістані загинули 4 тисячі українців. 72 українських воїни зникли безвісти. Майже 3 тисячі матерів втратили своїх синів, півтисячі жінок стали вдовими, 711 дітей – сиротами.Більше 8 тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами. Це страшна ціна, яку заплатила Україна за імперські амбіції Кремля.

Трагічний слід вона залишила для багатьох мешканців громади та їхніх сімей. Кожен виніс з тієї війни свої спогади, свій біль і життєвий досвід.

У тихій жалобі схиляємо голови перед світлою пам'яттю земляків, які не повернулися на рідну землю. Висловлюємо слова щирої поваги тим, хто пройшов через випробування війни, ставши прикладом мужності та вірності військовій присязі.

З самого початку війни на сході України тисячі афганців та ветеранів інших війн добровільно виступили на захист рідної землі від російських загарбників. У цей скорботний день Україна схиляє голову перед своїми синами, що воювали та загинули в 16-ти країнах світу.

Сьогодні, коли Україна виборює свою незалежність та цілісність, багато хто з Вас продовжує виконувати свій військовий обов'язок, відстоюючи незалежність і територіальну цілісність України. Ви не лише допомагаєте долати ворога, але й підтримуєте та надихаєте своїм прикладом молодих захисників.

У цей день щиро бажаємо усім воїнам-інтернаціоналістам та їхнім близьким міцного здоров'я, тепла і взаєморозуміння, і, головне, Перемоги Україні!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови