Вшанували пам'ять про Героїв Небесної Сотні

20 лютого у сквері Героїв Небесної Сотні, за участі влади Лубенської громади, працівників структурних підрозділів апарату самоврядування, військовослужбовців, духовенства та громадськості, відбувся  тематичний захід з нагоди вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності.

Насамперед ведучі Софія Киян та Іван Ліпатов (учні Академічного ліцею "Європейський") нагадали присутнім про те, що 20 лютого «для українського народу - жалобний день, який з роками не забудеться і не залишиться без уваги, але він - не про смерть. Він про героїчну боротьбу і самопожертву, про готовність нашого суспільства захищати державну незалежність. 10 років тому, під час Революції Гідності, у період з 18 по 20 лютого в центрі Києва загинули понад сто осіб, понад тисячі дістали поранення, заарештовані та піддані тортурам».

Саме тут, у сквері Героїв Небесної Сотні, у грудні минулого року відкрито місце пам’яті захисникам України, загиблим героям Лубенської громади «Назавжди в строю…», де знаходяться світлини земляків-лубенців, які повернулися додому «на щиті», віддавши життя за Україну. На жаль, з часу відкриття додалося ще 8 імен. Пам’ять про героїв вшановано хвилиною мовчання.

Багато щирих емоцій викликав виступ учасника подій Революції Гідності Михайла Василенка, учнів ОЗ «Калайдинцівський ліцей», з літературно-музичною композицією «Матері» та пісня «Мамо, не плач», яку виконала Валентина Швайко.

Панахиду за загиблими Героями Небесної Сотні та громадянами, які загинули, відстоюючи незалежність та територіальну цілісність України під час російсько-української війни, відслужив благочинний Лубенського округу, настоятель Свято-Пантелеймонівської церкви, протоієрей Володимир.

На завершення заходу присутні на тематичному заході поклали квіти та встановили лампадки навколо пам’ятного знаку, що у сквері Героїв Небесної Сотні й біля інсталяцій загиблим воїнам.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови