Відбулася 23-тя церемонія вручення літературно-мистецької премії ім. Володимира Малика

21 лютого у приміщенні Лубенської мистецької школи відбулася 23-тя церемонія вручення щорічної літературно-мистецької премії імені Володимира Малика.

Увагу гостей заходу привертала облаштована у фоє закладу книжкова виставка від Публічної бібліотеки імені Володимира Малика, виставка творчих доробків, надісланих на конкурс ім. В. Малика, а також виставка робіт цьогорічного лауреата літературно-мистецької премії, художника Олександра Мірошниченка.

Ведучі Валентина Яшна та Артем Бондаренко у вступному слові акцентували, що це вже традиційно, 21-го лютого, в Міжнародний день рідної мови, з яким співпадає і День народження нашого видатного земляка, проводиться така урочиста подія в літературно-мистецькому світі. Заснована премія була за пропозицією БФ ім. Володимира Малика «Слово» (почесним головою якого є син письменника Олександр Сиченко), редакції газети «Лубенщина», рішенням Лубенської міської ради від 20-го лютого 2001 року була заснована премія імені Володимира Кириловича Малика.

Присутні у залі із захопленням аплодували відзначеним літераторам, людям культури та мистецтва, з Лубенщини та з різних куточків країни, які запрошувалися на сцену. Цього року взяти участь у конкурсі, загалом, виявили бажання 19 учасників, проте, не всі, на жаль, змогли приїхати до Лубен у цей день.

Нагороди переможцям у різних номінаціях вручали: голова журі з присудження літературно-мистецької премії імені Володимира Малика, Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, голова обласного фонду імені письменника Володимира Малика «Слово», син видатного письменника, заступник голови журі, Олександр Сиченко, начальник Управління культури і мистецтв виконавчого комітету Лубенської міської ради Юрій Литовченко.

Окрасою проведення літературно-мистецького заходу стали: хореографічна композиція «У мене немає дому, у виконанні керівника зразкового аматорського колективу естрадного танцю «Глорія» Ганна Антонової, пісня «Дивлюсь я на небо», яку заспівав соліст Богдан Ніколаєв та пісенна композиція «Ой у лузу червона калина», що її подарував присутнім народний аматорський гурт «Українська Швейцарія»(Центру культури і дозвілля), керівник Віталій Циганник.

Далі подаємо імена цьогорічних лауреатів та дипломантів. Щиро вітаємо усіх переможців та зичимо чергових творчих злетів і тріумфів.

Лауреатами визнано:

Номінація «Література та публіцистика»

Олена Присяжна  (смт. Новооржицьке Лубенський р-н.) –

за книги «Напровесні», «Смак води».

Номінація «Краєзнавство та народна творчість»

Олександр Матвієць, Олександр Гончаров (с. Пироги Кременчуцький р-н.) -

за  краєзнавчий нарис «Що залишаємо…» (Історія села

Герусівка Великобагачанського району Полтавської області).

Номінація «Мистецтво та монументальна скульптура»

Олександр Мірошніченко (м. Лубни) - за творчий доробок у жанрі живопису.

Дипломантами визнано:

Номінація «Література та публіцистика»

Лариса Назаренко (м. Лубни ) - за поетичну збірку «Стежками бабиного літа».

Жанна Чечельницька (м. Чорноморськ Одеська обл. ) – за книгу  «Веселковий настрій».

Номінація «Краєзнавство та народна творчість»

Олена Звеліндовська (м. Подільськ Одеська обл.) - за  історико-  краєзнавче

дослідження «Бірзула. Маловідомі сторінки історії».

Номінація «Мистецтво та монументальна скульптура»

Кіностудія «Гіпаніс». Керівник Максим Загородній (м. Хмільник

Вінницька обл.)  - за відео-фільм «Нехай розкажуть сосни».

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови