Відбулася чергова тридцять восьма сесія міської ради восьмого скликання

22 лютого у приміщенні виконавчого комітету відбулася чергова тридцять восьма сесія міської ради восьмого скликання, яку проводив Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко. Порядок денний складався з 90 різнопланових питань. Серед присутніх – 25 депутатів, а також представники громадськості.

Традиційно, перед початком роботи, Олександр Грицаєнко запропонував присутнім вшанувати пам’ять про загиблих героїв та краян, які віддали життя у боях за Україну.

Одним з перших на сесії розглядалося питання про роботу виконавчих органів ради у 2023 році. Лубенський міський голова надав з трибуни об’ємний звіт, окремо за кожним напрямком та відповів на численні запитання, що стосувалися різних сфер діяльності. Звіт прийнято після детального обговорення, висловлення багатьох думок та пропозицій, що звучали з сесійної зали.

Наступним заслухали звіт про роботу КП „Лубенська лікарня інтенсивного лікування“ Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області за 2023 рік, про що інформувала директор КП „Лубенська лікарня інтенсивного лікування“ Лариса Сухопар. Рішення депутати підтримали.

А відповідно до черговості розгляду питань порядку денного, погодили також й наступне - про затвердження Положення про відділ мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами виконавчого комітету Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області, у викладі начальника відділу мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Андрія Осацького.

Про внесення змін у Регламент Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області восьмого скликання доповідала начальник юридичного відділу виконавчого комітету Юлія Даценко, а депутати погодили рішення.

Продовжилася робота сесії опрацюванням питань освітньої галузі, а саме: про створення класів з інклюзивною формою навчання у Вищебулатецькій гімназії імені Максима Халявицького Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області, групи для дітей з порушенням мови у Закладі дошкільної освіти №9 „Берізка“ Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області та введення до штатних розписів закладів освіти Лубенської територіальної громади додаткових штатних одиниць та про зміну назви, юридичної адреси та затвердження Статутів закладів освіти Лубенської територіальної громади у новій редакції. Після відповіді на запитання, що звучали від начальника управління освіти Мирослава Костенка, проєкт рішення погоджено.

Крім того, рішенням сесії перейменовано КП „Стадіон Центральний“(установу названо на честь нашого земляка, який віддав життя за мир у країні, Володимира Малиха), змінено також адресу місцезнаходження стадіону та затверджено його Статут.

Поряд з цим, депутати віддали свої голоси за рішення про перейменування ряду вулиць, провулків та тупиків населених пунктів, що знаходяться на території Лубенської громади (інформацію буде оприлюднено).

Серед решти питань, що звучали на черговій сесії та отримали позитивне рішення:

про затвердження Програми відшкодування компенсації за перевезення окремих пільгових категорій громадян у Лубенській територіальній громаді на 2024 рік в новій редакції;

про внесення доповнень до Програми організації громадських робіт у Лубенській територіальній громаді на 2024 рік;

про внесення змін до Комплексної програми розвитку соціального захисту населення на 2022-2024 роки;

про затвердження порядку проведення санаторно-курортного оздоровлення окремих категорій громадян у новій редакції.

Розглянуто також блок питань медичної сфери:

про затвердження фінансового плану Комунального підприємства „Комунальне некомерційне підприємство Лубенський міський центр первинної медико-санітарної допомоги“ на 2024 рік у новій редакції;

про затвердження Програми фінансової підтримки Комунального підприємства „Лубенська міська клінічна стоматологічна поліклініка“ Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області на 2022-2024 роки у новій редакції;

про затвердження фінансового плану Комунального підприємства „Лубенська міська клінічна стоматологічна поліклініка“ Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області на 2024 рік у новій редакції;

про затвердження Програми фінансової підтримки комунального підприємства „Лубенська лікарня інтенсивного лікування“ Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області“ на 2022-2024 роки у новій редакції та інші.

Також упродовж роботи сесії прийняті й рішення цілої низки питань комунальної галузі, як от:

про внесення змін до Програми з поліпшення утримання та збереження зелених насаджень Лубенської територіальної громади на 2022-2024 роки;

про затвердження Переліку природоохоронних заходів для фінансування з фонду охорони навколишнього природного середовища на 2024 рік;

про збільшення Cтатутного капіталу та затвердження Статуту Комунального підприємства фірми „Конвалія“ Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області у новій редакції;

про збільшення Cтатутного капіталу та затвердження Статуту Комунального підприємства „Шляхрембуд“ Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області у новій редакції;

про збільшення Cтатутного капіталу та затвердження Статуту Лубенського комунального житлово-експлуатаційного управління у новій редакції.

Наприкінці сесії депутати розглянули й решту питань, зокрема земельні та будівельні, але не всі з них були прийняті. Як, наприклад: про надання дозволу на укладення договору земельного строкового сервітуту для розміщення тимчасової споруди та про внесення змін до комплексної схеми розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності в центральній частині м. Лубни.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови