Дитяча бібліотека запросила читачів на екомандрівку

27 лютого в Лубенській міській бібліотеці для дітей провели екомандрівку «Куди зникають білі ведмеді?», оскільки саме цього дня  у всьому світі відзначається Міжнародний день полярного ведмедя.  Дітям розповіли цікаві факти про особливості організму, умови та спосіб життя хижака.

Юні пізнайки дізналися, що в США, Канаді, Гренландії та Норвегії  затверджуються закони спрямовані на збереження білих ведмедів. Ця тварина занесена до Міжнародної Червоної Книги та потребує охорони, оскільки, в зв’язку з глобальним потеплінням та зменшенням кількості морської криги за Полярним колом, популяція білих ведмедів зменшується.

Діти, відповідали на запитання вікторини «Крок до природи». Їм також було запропоновано прочитати вірші про білого ведмедя та згадати мультфільми про нього.

Після цікавих фактів про північного ведмедя, був проведений майстер- клас «Ведмідь на крижині», під час якого діти виготовляли об’ємного хижака із картону. Всі впорались на відмінно. По закінченню майстер-класу із задоволенням пограли в рухливу гру «Ведмеді-тюлені», де поділившись на дві команди, виконували різні цікаві завдання.

А завершилась екомандрівка чаюванням зі смачними ласощами. Діти ділились враженнями від почутого, доповнювали розповідями про найбільших тварин, яких вони знають та обіцяли прийти наступного разу.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови