Луганський національний університет імені Тараса Шевченка відзначив 103-тю річницю

Святково і урочисто було 1 березня в актовій залі Лубенської міської ради. Саме тут відбувалися урочистості з нагоди 103-ї річниці з дня заснування Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка». Розпочалися вони урочистим засіданням вченої ради університету.

Голова вченої ради Віталій Курило та ректорка університету Олена Караман вітали присутніх директорів навчально-наукових інститутів, директорів відокремлених структурних підрозділів, начальників і завідувачів відділів, науково-педагогічних працівників, здобувачів вищої освіти та гостей засідання. Привітав присутніх голова наглядової ради, заступник керівника Офісу Президента України Олексій Дніпров.

У доповідях голови вченої ради Віталія Курила та ректорки університету Олени Караман крім інформації про історію навчального закладу та його сучасного стану справ, лунали слова подяки Збройним Силам України, завдяки яким навчальний заклад має змогу існувати й урочисто відзначати день його заснування.

Рішенням вченої ради цього дня за сумлінне навчання, наукові досягнення, активну участь у громадському житті, особистий внесок у становлення позитивного іміджу та з нагоди відзначення 103-ї річниці від дня заснування Луганського національного університету імені Тараса Шевченка почесне звання «Найкращий студент ЛНУ імені Тараса Шевченка – 2024 року»  присвоєно Кирилу ІВАНОВУ  здобувачу вищої освіти 1 курсу другого (магістерського) рівня, спеціальності «Середня освіта» освітньої програми «Фізична культура» навчально-наукового інституту охорони здоров’я і спорту. Нині Кирило знаходиться в Польщі на тренувальних зборах паралімпійців з легкої атлетики.

Науковці обговорили ряд інших важливих питань та прийняли відповідні рішення.

Чимало вітань звучало на адресу студентського і викладацького колективів Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Зокрема Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, голова Лубенської районної військової адміністрації Сергій Сіряченко та голова Лубенської районної ради Тетяна Качаненко подякували колективу Луганського університету за стійкість та незламність у боротьбі за волю й незалежність України, активну громадянську позицію та патріотизм. «Дякуємо за плідну співпрацю та вагомий внесок у соціально-економічний розвиток Лубенської громади» - сказав міський голова Олександр Грицаєнко. Посадовці вручили почесні грамоти та подарунки працівникам ЛНУ.

Хвилиною мовчання вшанували присутні пам'ять тих, хто не лише мріяв про наше майбутнє, але й віддав своє життя за нього, за незалежність нашої держави.

Було ще чимало вітань, приємних слів, нагородження, чудові музичні подарунки присутнім від талановитих студентів університету. Приємним сюрпризом стала яскрава зустріч з людиною, яка втілює в собі найкращі якості шевченківців: силу, талант та відданість. Він зі зброєю в руках відвойовує майбутнє України. Упевнений, що після перемоги українці відбудують все, що зруйнували російські ракети. "Ми однозначно будемо це робити під пісню, тому що вона торкає душу, і тоді працюється легше» - так стверджує студент навчально-наукового інституту педагогіки і психології ЛНУ імені Тараса Шевченка, сержант, командир взводу 28-ї окремої механізовано бригади імені Лицарів Зимового Походу, з позивним «Артист», суперфіналіст "Голосу країни"2023 року Юрій городецький. Він подарував присутнім чудові пісні.

А фінальним акордом стало вручення дипломів магістра випускникам навчального закладу.

Отож, Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, який став частиною нашої Лубенщини, відзначив 103-тю річницю від дня заснування.

Щиро зичимо йому вже наступну відзначити у рідному українському Луганську. Попереду багато справ, тож бажаємо всім успіхів, впевнених кроків до здійснення мрій!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови