Шолом-Алейхему - 165 років!

У Лубенському краєзнавчому музеї ім. Гната Стеллецького відзначили 165- річчя від дня народження письменника Шолом-Алейхема.

Ведучі зустрічі член єврейської громади Генадій Хенкін та волонтерка музейних заходів Світлана Пазич у форматі діалогу презентували шанувальникам історії життєвий та творчий шлях класика світової літератури, доля якого пов’язана з Лубнами.

Світлана Пазич, у ролі  онучки Шолом-Алейхема? американської письменниці Бел Кауфман, переповіла присутнім родинні історії сім’ї Рабиновичів. Музейний працівник Тетяна Сафронова розповіла про трирічний період перебування письменника у Лубнах та показала малюнок будинку по вулиці Полтавській (нині Шевченка), у якому мешкав лубенський казенний рабин Соломон Рабинович з 1880 по 1883 роки.

Відвідувачі музею говорили про гуманізм та оптимізм творчості письменника, переглянули уривок з вистави Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка "Поминальна молитва" за повістю Шолом-Алейхема "Тев'є- молочар" та прослухали єврейські мелодії у виконанні клезмерських колективів.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови