Вітаємо з Міжнародним днем боротьби за права жінок і мир!

Шановні жінки! Чарівні лубенки!

8 березня світова спільнота відзначає Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир. Історія свята бере свій початок з 19 століття, коли активістки-жінки виборювали свої права на участь у політичній, соціальній, економічній сферах діяльності, намагаючись зламати стереотипи і дискримінації, знайти підтримку суспільства, щоб реалізовуватись, бути дієвими, рівними у правах з чоловіками.

Перший офіційний Міжнародний жіночий день ООН відзначила 8 березня у рамках Міжнародного року жінок у 1975 році, а у грудні 1977 року Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, якою проголосила День прав жінок і міжнародного миру.

 Сьогодні 8 березня нагадує нам про нелегкий процес становлення, прогресу гендерної рівності, досягнення і можливості жінок усього світу, які реалізовують власний потенціал у різних сферах діяльності, бажання українок самовдосконалюватися, розвиватися, бути корисними державі, відстоюючи міжнародні принципи мирного співіснування.

Навчають і виховують, лікують, рятують, водять авто, будують політичні кар’єри, реалізовуються як державні службовці, беруть активну участь у розвитку місцевого самоврядування, воюють за Україну – перелік усіх цих чеснот належить сучасному жіноцтву.

В умовах війни українські жінки, лубенки, вкотре довели, що безстрашні, загартовані, стресостійкі. На рівні з чоловіками вони тримають бойові позиції, живуть у бліндажах, виконуючи спеціальні бойові завдання, займаються волонтерською діяльністю, дарують життя майбутнім поколінням, виховуючи героїв, отримують високі нагороди за заслуги перед державою. Не опускають рук, коли потрапили до полону, коли доводиться втрачати найрідніших, об’єднуються у спільному бажанні бачити Україну мирною, вільною від ворога-агресора, а рідних та близьких - поруч і в безпеці.

Усім жінкам цими весняними днями бажаємо миру, тепла, добра! Дякуємо за стійкість та мужність, жертовність. Нехай у вашому житті буде якомога менше прикрощів, а найзаповітніша мрія кожної українки: жити і реалізовуватись під мирним небом, без повітряних тривог, гірких болючих втрат, здійсниться якнайшвидше!

Зі святом!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови