Караван вражень «Туніс – країна, яка вміє дивувати»

7 березня у рамках проєкту «Мандрівка без кордонів» користувачі Лубенської міської бібліотеки для дорослих імені Володимира Леонтовича на чолі з гідом Вікторією Левенко віртуально мандрували Тунісом. Представила присутнім гостю книгозбірні  бібліотекар Світлана Петрик.

      Туніс - найменша  за площею арабська держава Північної Африки  з багаторічною історією і дивовижною природою,  що розташована  на   узбережжі Середземного моря  і межує на південному сході з Лівією і на заході з Алжиром. Країна  вражає унікальними пам’ятками:  містом Карфаген  і амфітеатром в Ель-Джемі, де знімався кінофільм «Гладіатор»,  Кайруан - священним  містом  мусульман Магрибу, містом Сіді-Бусаїд, де білі будинки з блакитними дверима і вікнами   є прекрасним фоном для фотосесій, островом Джерба,  де живуть рожеві фламінго,  що є поєднанням арабського колориту і французького шарму – про все це учасники  каравану вражень «Туніс – країна, яка вміє дивувати», дізналися від  любительки мандрів Вікторії Левенко.  

      Також цікаво було почути  чим славиться  ця   гостинна країна, а  саме: таласотерапією і безліччю  полів для гольфу,  фініками і оливковою олією,  різноманітними спеціями і виноробством, виробами зі срібла в арабському стилі  і косметикою, керамічними виробами і килимами. Говорили і про національні страви, освіту та медицину. Розповідь доповнили світлини, зроблені Вікторією Левенко під час мандрів цією країною.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови