2 квітня - Всесвітній день поширення інформації про проблеми аутизму

2 квітня - Всесвітній день поширення інформації про проблеми аутизму, запроваджений рішенням Генасамблеї ООН у 2007 році.

На підтримку батьків та дітей з раннім дитячим аутизмом по всьому світу в цей день одягають блакитний одяг, бо це колір Всесвітньої організації аутизму "Autism Speaks".

Традиційно цього року працівники Лубенського міського центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю також долучилися до акції і одягли одяг блакитного кольору. На обслуговуванні в Центрі щорічно знаходиться до 30 дітей з встановленим діагнозом і близько 40 дітей «групи ризику», які мають аутичні прояви.

Та особливу увагу цього дня було приділено саме батькам, які виховують дітей з такими проблемами здоров’я. Комусь надати потрібну інформацію, адже вони лише починають свій шлях у розвитку дитини, спрямувати їх. Комусь, хто вже досяг певних успіхів, підказати наступні кроки на шляху до їх особистих маленьких "перемог". А когось просто підтримати емоційно і не дозволити опустити руки.

Для цього спеціалістами нашого закладу створюється інформаційний куточок, де знаходиться уся корисна та мотивуюча інформація, зібрана уже за десятиріччя плідної роботи. Психологи Центру цього дня намагаються створити довірливу та підтримуючу атмосферу. Цього року було представлено панно, де мами наших вихованців могли в черговий раз нагадати собі про досягнення діток, а також мотивувати своїми здобутками інших матусь. Адже в рутині безкінечних занять, батьки часто, за погонею нових навичок та вмінь, забувають про ті маленькі перемоги, які вже є у їхньої малечі.

Крім того, вчитель-реабілітолог та його асистент,  разом з дітками середньої групи створили сьогодні чудові аплікації, які подарували мамам. Така увага та підтримка з боку діток завжди окриляє наших матусь та штовхає на нові досягнення.

Підсумовуючи сьогоднішній день хочеться висловити слова підтримки та заохочення кожній матусі та татусю, які виховують дітей з аутизмом. А усім оточуючим наголосити, про те, що не слід дистанціюватися від родин, де виховуються діти з РДА, не слід відсторонюватися від цієї малечі на дитячих майданчиках, у садочках, школах. Потрібно кожному з нас саморозвиватися та оволодівати потрібною та корисною інформацією про таку особливість як "АУТИЗМ".

Директор Центру Оксана Погребняк

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови