Дбають про ветеранів та розширюють коло підопічних

Працівники територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Лубенської міської ради надають різні види соціальних послуг, дбаючи таким чином про відвідувачів та розширюючи коло підопічних.

Прийом громадян здійснюється керівниками центру та завідувачами відділень, проводяться консультації щодо надання соціальних послуг згідно з державними стандартами. Фахівці соціальної роботи роз’яснюють умови становлення на облік до відділень територіального центру. Протягом І кварталу 2024 року виявлено та прийнято первинно на обслуговування 39 громадян нашої громади. Станом на перше квітня поточного року отримали соціальні послуги 1494 особи похилого віку, особи з інвалідністю та внутрішньо переміщені особи.

Відділенням соціальної допомоги вдома надано різні види соціальних послуг жителям нашої громади, а саме: 367 особам міста та 467 особам сільської місцевості. Завідувачами та фахівцями соціальної роботи здійснюється обстеження осіб похилого віку та з’ясовується вчасність та якість надання послуг соціальними робітниками.

Наразі у відділенні денного перебування 315 осіб похилого віку отримали послуги лікувальної фізкультури, тренажерного залу, також послуги медитації та релаксації, психологічної підтримки. Послугами соціального таксі скористалося 12 осіб, з них 7 осіб з інвалідністю.

З метою доступності соціальних послуг, збільшення чисельності підопічних, а також зважаючи на потреби осіб, які проживають у віддалених мікрорайонах міста та сільської місцевості, проводиться робота щодо надання соціальних послуг мультидисциплінарною командою, а саме: послуг перукаря, швачки, сестри медичної, робітника з комплексного обслуговування та ремонту. Наразі соціальні послуги (у себе) вдома  отримало 95 осіб похилого віку.    

У відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги надано послуги перукаря, швачки, взуттєвика, робітника з дрібного ремонту та послуги прання 732 особам пенсійного віку та особам з інвалідністю нашої громади, з них 175 - особи сільської місцевості. 93 особи похилого віку отримали засоби реабілітації.

З метою виконання Комплексної програми розвитку соціального захисту населення, працівниками територіального центру спільно зі спеціалістами підрозділу по роботі з органами самоорганізації населення та з головами вуличних і будинкових комітетів, старостатів проведено обстеження громадян нашого міста, ветеранів праці. Спільно продовжуємо добру справу вітати наших 90 та 100-річних ювілярів, забезпечувати їх натуральною допомогою: продуктовими наборами, закупленими за кошти міського бюджету.    

Кожен мешканець нашої громади, особливо це стосується найбільш уразливих категорій населення, може завжди отримати якісний вид послуг.

Тож запрошуємо до нашого Центру: вулиця Григора Тютюнника, 21.

 Ми вдячні кожному хто з нами, усім, хто приносить позитив у наш дружній колектив!

                                                                                                                                                                                                      Заступник директора

                                                                                                                                                                                                       територіального центру

                                                                                                                                                                                                       Жанна Даценко

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови