До уваги споживачів природного газу!

Шановні мешканці громади, що користуються природним газом! Нагадуємо вам, що згідно з чинним законодавством будь-який споживач природного газу (фізична чи юридична особа) повинен обрати постачальника природного газу на власний розсуд та укласти з ним відповідну угоду на постачання природного газу.

На жаль, непоодинокими є випадки, коли споживачі подали повний пакет документів одному з постачальників природного газу, але фактично приєднання постачальником не відбулося і договір на постачання природного газу не укладався.

В такому випадку у разі непідключення споживача до жодного з постачальників природного газу, абонент продовжує перебувати на обслуговуванні у «Постачальника останньої надії» - ГК «Нафтогаз України», тарифи якого, як правило, є вищими за тарифи інших постачальників природного газу та мають тенденцію до щомісячного зростання. Крім того, у разі непідключення споживача до будь-якого з постачальників, постачання таким споживачам природного газу може бути припиненим.

У зв’язку з цим рекомендуємо всім споживачам перевірити свій статус підключення. Зробити це можна на офіційному сайті ГК «Нафтогаз України». Для цього необхідно:

Перейти за посиланням:

https://iplatforma.tsoua.com/sap(bD11ayZjPTEwMA==)/bc/bsp/sap/zsite_integr/getvirtstatus.htm

Ввести у віконечку ЕІС-код споживача, який можна знайти у платіжці за газ або в укладеному з АТ «Лубнигаз»Договорі на розподіл природного газу(увипадкувідсутності у вас ЕIC-коду,можете звернутися з цього приводу до АТ «Лубнигаз»).

Натиснути на кнопку «Перевірити».

Платформа відобразить ваш статус щодо підключення до газопостачальної організації.

У разі, якщо ви, як споживач, не підключені до жодної газопостачальної організації, рекомендуємо терміново обрати постачальника природного газу на власний розсуд.

Нагадуємо, що обрати постачальника та порівняти ціни можна на онлайн-ресурсі «Газотека» (https://gasoteka.ua-energy.org/). Щоб перевірити, чи обрана компанія має право на постачання, слід зайти на сайт Національної комісії, що здійснює державне регулювання у галузі енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) та вибрати розділ «Ліцензійний реєстр НКРЕКП».

Для обрання нового постачальника природного газу споживачу необхідно подати заяву-приєднання та стандартний пакет документів:

копію паспорта;

копію ідентифікаційного коду споживача;

копії документів, якими посвідчується право власності чи право користування приміщенням;

копії документів, які може додатково вимагати постачальник (їх перелік має вказуватись на сайті постачальника, наприклад - останній рахунок за газ).

Відключення від «Постачальника останньої надії» чи перехід від одного постачальника до іншого відбувається автоматично після підключення абонента до нового постачальника.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови