До уваги пасічників!

        

До уваги пасічників!

Сьогодні кожен суб’єкт господарювання може безкоштовно зареєструвати пасіку, подавши необхідні документи в письмовій чи електронній формі до територіального органу Держпродспоживслужби за місцем проживання власника пасіки або місцезнаходженням пасіки.

Проведення реєстрації пасіки  у розумінні більшості пасічників – це наявність ветеринарно-санітарного паспорта пасіки. Він видається  на пасіку незалежно від форми її власності і є документом, який засвідчує ветеринарно-санітарний стан пасіки.

Лубенське районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області  проводить реєстрацію паспортів пасік та вносить дані до Реєстру ветеринарно-санітарних паспортів пасік, який розміщено на сайті Держпродспоживслужби в розділі Діяльність.

Якщо пасічник - суб’єкт господарювання, який провадить діяльність з метою або без мети отримання прибутку та в управлінні якого перебувають потужності, на яких здійснюється первинне виробництво, виробництво, реалізація та/або обіг харчових продуктів та/або інших об’єктів санітарних заходів (передбачено пунктом 55 ч. 1 ст. 1 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»), то необхідна державна реєстрація потужностей операторів ринку.

Державна реєстрація не обов’язкова, якщо власник використовує мед і продукцію бджільництва для власних потреб без реалізації. Але і в цьому випадку, якщо пасічник претендує на виплату державної дотації на бджолосім’ї,  рішення про державну реєстрацію потужності стане в нагоді.

Реєстрація потужностей здійснюється на безоплатній основі.

Власнику пасіки необхідно лише подати заяву до Лубенського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області  за адресою: м. Лубни, вул. Горького, 11. Крім того, пасічник зобов’язаний повідомляти про зміни в інформації про оператора ринку та потужність не пізніше 10 робочих днів з дати настання таких змін.

Галина Стрілець,

Лубенське РУ ГУ

Держпродспоживслужби

в Полтавській області 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови