Змінився порядок одержання права на роботу з пестицидами

Постанова Кабміну, що визначає умови одержання посвідчення про право роботи з пестицидами, набрала чинності 28 червня 2023 року.

Так, постановою «Про затвердження Порядку одержання посвідчення про право роботи з пестицидами» (№458 від 9 травня 2023 р.) передбачено осучаснення процедури одержання посвідчення на право роботи з пестицидами особами, діяльність яких пов’язана з організацією робіт зі зберігання та/або застосування пестицидів або з проведенням робіт з їх транспортування, зберігання, застосування, а також із торгівлею пестицидами.

Тепер процедура включатиме такі елементи:

організацію та проведення навчання;

тестування та видачу посвідчення;

збільшено термін дії посвідчення з року до двох років;

запровадження можливості проведення навчання у дистанцій формі.

Посвідчення видається територіальними органами Держпродспоживслужби на безоплатній основі особам за умови досягнення ними 18 років та наявності чинного свідоцтва про проходження навчання.

Навчання з питань безпечного поводження з пестицидами та тестування за його результатами проводяться територіальними органами Держпродспоживслужби.

Допуски (посвідчення) на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, видані до набрання чинності цією постановою, є чинними протягом строку, на який вони видані.

Дія цього порядку не поширюється на фізичних осіб, які застосовують пестициди для власних потреб, не пов’язаних з провадженням господарської діяльності, за умови, що такі пестициди дозволені для роздрібного продажу населенню у дрібнофасованому вигляді.

 

 

Провідний спеціаліст відділу захисту рослин,

фітосанітарної діагностики та прогнозування

Управління фітосанітарної безпеки        Віта Фепа

ГУ ДПСС в Полтавській області

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови