Актуальна розмова: вплив читання на мозок людини

23 квітня, у Всесвітній день книги та авторського права та Всеукраїнський день психолога, у Лубенській міській бібліотеці для дорослих імені В. Леонтовича у форматі онлайн говорили зі студентами та викладачами Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

Розпочала зустріч Віра Пушко, викладач університету,  зупинившись  на важливості теми зустрічі.

Бібліотекар Світлана Петрик презентувала інформацію про вплив  читання на мозок людини.

Долучилася до актуальної розмови Карина Шевелінда, психолог центру «Надія»,  випускниця ЛНУ ім. Тараса Шевченка, яка  у своїй доповіді  акцентувала увагу на читанні, що має істотний позитивний вплив на клітини мозку, а сам процес, на думку психолога, можна розглядати як терапевтичну діяльність, яка знижує стрес, допомагає боротися з депресією, сприяє психічному добробуту.

Активно комунікував з аудиторією керівник гуртка «Vmart» опорного закладу «Засульський ліцей» Ісус Чорній. На прикладі творів «Поліанна» Елеонори Портер, «Енн із Зелених дахів» Люсі Мод Монтгомері, «Гаррі Поттер» Джоани Роулінг  аргументував  вплив книг  на людину, зміну її життя та поглядів.

Доцільною була і соціальна реклама читання, створена колективом Лубенської гімназії імені В. Малика.

Технічну підтримку заходу надала студентка Навчально-наукового інституту педагогіки і психології ЛНУ імені Тараса Шевченка Дарина Рабовлюк.

Читайте! Не відмовляйте своєму мозку в цьому задоволенні!

   

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови