23 травня День Героїв Украни

23 травня Україна відзначає День Героїв. Історія свята бере початок з 1941 року, коли Організація Українських Націоналістів (ОУН) встановила цей день для вшанування Євгена Коновальця, видатного державного, військового та політичного діяча, який був убитий агентом НКВС 23 травня 1938 року. З часом, День Героїв став днем вшанування всіх, хто боровся за українську незалежність – від лицарів Київської Русі до сучасних захисників країни.

День Героїв -  це день пам’яті та гордості за  українців, які стали на захист своєї країни: Героїв Небесної Сотні, учасників Революції Гідності, захисників, які сьогодні боронять Україну від російської агресії.

Героїзм завжди був притаманний нашій нації.  А сьогодні, коли Україна відстоює свою територіальну цілісність, ми  відчули наскільки  у нас героїчний народ. Герої  з нами і поміж нас:  це захисники на передовій, які  тримають  кордони нашої країни, волонтери, які невпинно допомагають військовим,  медики, які  рятують життя і лікують поранених. Це вогнеборці, які ліквідовують наслідки рашистських обстрілів, люди мирних професій, які своєю працею, небайдужістю,  досягненнями  презентують України на міжнародних аренах світу,  допомагають постраждалим від війни, донатять на ЗСУ, наближають перемогу.

Ми  вдячні усім Героям за наше сьогодення. Знаємо, що кожен героїчний вчинок  задля майбутнього України, нашого мирного майбутнього. Слава Героям!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови