Тут пісня з танцем обнялись…

Кажуть, українці не мудрують, складаючи пісні; у них пісні виростають самі, як квіти на околицях безкрайніх доріг. А народний танець - це душа народу, він увібрав у себе результати багатовікового становлення, самобутності, розвитку народу протягом усієї своєї історії.

Вечір напередодні вихідних став справжнім торжеством українського хорового мистецтва і народного танцю. У концертній залі Центру культури і дозвілля народні хорові колективи «Оберіг» (керівник Віктор Щербатюк) та «Родослав» (керівник Володимир Котюх) демонстрували справжні пісенні діаманти пісенної творчості. Наш народ оспівував все, що бачив, чув, відчував: вишитий рушник, красу природи, жахи війни, кохання, історичні події, кумедні випадки. І кожна пісня у виконанні хорів та їх учасників була особливою, виразною, викликала сміх, сльози, розчулення, радість і біль.

Невгамовна енергія, притаманна «Юності» традиційно ось уже сім десятиліть радує глядачів новими, яскравими танцювальними композиціями. Вражаюча хореографічна техніка та неповторний колорит українського народного танцю – результат постійного самовдосконалення учасників та майстерного керування Анатолія Царюка. Продумані композиції, граційна пластика, точні й виважені рухи, яскраві костюми і реквізит та неймовірна харизма – все це «Юність».

Як і всі заходи під час війни, концерт був спрямований на підтримку військових Збройних Сил України. Він відбувся у співпраці з Благодійним фондом «Честь і совість» (керівник – Оксана Каневська).

Доки жива душа народу, доти й лунатиме понад ланами пісня, доки вільний його козацький дух – доти й бринітимуть ритми народного танцю. Хай буде так в усі часи!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови