У рамках проєкту «Діємо для здоров’я»

30 травня в Лубенській міській бібліотеці для дорослих імені В. Леонтовича у рамках українсько-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я» відбулася зустріч-консультація з сімейним лікарем АЗПСМ №6 ЛМЦ ПМСД Аллою Звіздун. Метою заходу «Як жити з діабетом» є підвищення обізнаності населення про фактори ризику виникнення небезпечної хвороби та популяризація здорового способу життя.

Сьогодні у всьому світі страждають від діабету понад 422 мільйони чоловік. При цьому захворюваність щорічно збільшується у всіх країнах на 5-7%. Цукровий діабет входить в трійку захворювань, що найчастіше призводить до інвалідизації населення і скорочує тривалість життя. Але діабет – не вирок, якщо знати про цю хворобу та контролювати її.

 Тож присутнім  були надані рекомендації щодо запобігання хвороби, а саме:  контроль за рівнем цукру, здорове харчування, фізична активність, відмова від шкідливих звичок. Бажаючі отримали вичерпні відповіді спеціаліста на свої запитання.

Користувачів книгозбірні зацікавила книжкова виставка «Як зберегти здоров’я», на якій представлена література, отримана завдяки проєкту «Охорона здоров’я, профілактика захворювань через бібліотеку та літературу».

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови