1 червня - Міжнародний день захисту дітей

У перший день літа Україна разом зі світовою спільнотою відзначає Міжнародний День захисту дітей. Це особливий день не тільки для дітлахів, а й для батьків, вчителів та вихователів – усіх дорослих, які працюють для щасливого майбутнього підростаючого покоління.

Діти – це  наше щастя,  надія, впевненість у прийдешньому.  На  превеликий жаль,  сьогодення  українських дітей  понівечене війною. Вони вчаться жити в умовах нової реальності. Знають, що таке сирени і повітряні тривоги, як на них слід реагувати.  Їм доводиться багато часу проводити в укриттях,  ховатись між двох стін у ванних кімнатах чи коридорах власної квартири.  Є родини,  у яких війна забрала  найдорожче - дітей, є  діти, які лишились без рідних.

Відповідно  до інформації  з державного порталу «Діти війни»  станом на  2 травня 2024 року  внаслідок збройної агресії РФ проти України Офісом  Генерального прокурора зафіксовано 1311 випадків поранення дітей та 545 фактів загибелі дітей. Проте, такі дані  не є остаточними, оскільки  неможливо  отримати достовірної  інформації через  активні бойові дії і тимчасову  окупацію  частини території України.

Багато  українських діточок втратили власне житло і, тікаючи від війни,  живуть  за межами України.  Населені пункти нашої територіальної громади  також стали  другою домівкою для багатьох дітей та їхніх батьків.

 Діти України  не повинні  бачити жахіття війни. Вони мають насолоджуватись  дитинством, де не буде місця  жорстокості та насильству.  Зростати у безпеці,  батьківській турботі і любові,  розвивати  власні здібності й таланти, щоб  стати  гідними громадянами своєї держави.  Майбутнє українських дітей виборюють наші захисники.  Віримо, що над Україною заголубіє  мирне небо, а діти   будуть щасливими, успішними і ніщо і ніхто не стане на заваді їхнього свята.

Міцного здоров’я  нашим дітям, перемоги  нашій країні!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови