Відбувся Всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий  захід  «Активні парки - Лубенський забіг»

1 червня  з нагоди Міжнародного дня захисту дітей  у Дитячому парку імені Олеся Донченка  відбувся Всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий  захід  "Активні парки - Лубенський забіг".

Спортивні активності  були  реалізовані  у   рамках  програми  Президента України «Активні парки». Такі заходи  вже відбулися у Полтавській, Кременчуцькій, Гадяцькій  територіальних громадах.

До  спортивних ініціатив  у Лубенській територіальній громаді  долучилося понад 400 учасників. Це лубенці та гості міста.  Наймолодшому з них було 3 роки, а от найстаршому  - це  спортсмен з Пирятина - 70. Завдання, які  постали перед  учасниками забігу -  подолання дистанцій 100 метрів  для дітей,  5 та 10 км. для дорослих, скандинавська ходьба 5 км.

Учасників забігу привітали  представник  Державної  установи  Всеукраїнський  центр  фізичного здоров’я населення «Спорт для  всіх» Олег Андрієнко, директор Полтавського обласного центру  «Спорт для всіх» Олександр Іванов, начальник  відділу  сім’ї, молоді  та  спорту  виконавчого  комітету Лубенської міської ради  Світлана Скиба. Вони побажали   спортсменам легких стартів та вдалих фінішів, наголосивши, що такі  активності допомагають   розвантажуватись фізично та ментально.  

Змагання розпочались із забігу наймолодших. Діти долали  стартовий коридор, обходили  перешкоди, фінішуючи  на старті.  Спортсменів, які  долучились до марафону  на 5, 10 км. та  скандинавської ходьби  зорієнтовували  координатори  забігу та волонтери.  І хоч  найкомфортніше долати дистанції при температурі  +24 градуси, а було значно спекотніше, усі  із завданням справилися. Кожен учасник забігу  отримав медаль, а от кубками були нагороджені  найспритніші.

 Подарунки отримали і учасники соцмереж, які зробили найкреативніші фото з відмітукою  «Активні парки».

 Серед марафонців були спортсмени, які присвятили свій забіг українським полоненим.

 Також усі бажаючі могли  долучитися до збору коштів на РЕБ системи для захисників.

Для дітей навчальних закладів громади  у парку  Олеся Донченка  було організовано   енстафети.   Їх провів координатор програми «Активні парки» Максим Федорченко. Школярі  змагались командами: передавали  м’ячик на час,   з обручем  умовно «долали  болото». А от група підтримки -  педагоги, батьки, друзі  не шкодували для дітлахів викриків та овацій. Переможці отримали нагороди.

 У рамках програми Президента України «Активні парки» впродовж літа  буде продовжено  ряд заходів  для дітей.

 Вітаємо усіх, хто взяв участь у змаганнях,  прийшов додому з нагородою чи просто поспілкувався та відпочив  на свіжому повітрі.  Нехай  вдалі спортивні  фініші стануть успішними стартами у житті кожного з вас!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови