Втілюємо українсько-швейцарський проєкт «Всетурбота»

Днями у територіальному центрі соціального обслуговування Лубенської міської ради відбулася зустріч з регіональним координатором Полтавської області українсько-швейцарського проєкту «Всетурбота» Оленою Довгань.  

Пані Олена розповіла, що даний проєкт втілюється протягом 2020 – 2024 роках на національному та регіональному  рівнях у Львівській, Дніпропетровській, Полтавській, Рівненській областях, а також на рівні громад. Він спрямований на допомогу та підтримку людей поважного віку. Зокрема, таку допомогу отримають особи з важкими та хронічними захворюваннями , які мають обмежену мобільність, можуть бути самотніми і не мати можливості виходити з дому.

Медико-соціальні послуги буде надавати виїздна мобільна бригада до складу якої входить медична сестра, психолог, соціальний робітник та водій. У відповідь  на виклики війни даний проєкт відобразив великий попит і потребу в інтегрованій соціально-медичній послузі «догляду вдома».  Крім того, для наших соціальних робітників, які обслуговують міське і сільське населення старшого віку, будуть проведені навчальні тренінги щодо надання необхідної допомоги людям з важкими захворюваннями.

Так, вже 3 червня мобільна бригада відвідала 6 ліжкохворих  осіб Лубенської громади: провели їх огляд, виміряли цукор в крові, сатурацію, пульс, артеріальний тиск, частоту серцевих скорочень, надали засоби гігієни та рекомендації по догляду за хворими, вивчили їх потреби.

Виїзна мобільна бригада протягом червня-липня буде продовжувати свою роботу та відвідувати населені пункти усіх старостинських округів відповідно до узгоджених графіків.

Дякуємо команді «Всетурбота» за підтримку та допомогу жителям нашої громади.

Директор Наталія Сухонос

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови