«Літо, книга, діти – будем весело дружити»

Літо – улюблена пора року для дітей, особливо школярів. Не треба прокидатися рано, виконувати домашні завдання, робити тести, писати контрольні. Літо – час гостинців від природи та життя.

Отож, справжнім гостинцем для учасників літературної подорожі «Літо, книга, діти – будем весело дружити», яка відбулася  в Лубенській міській бібліотеці для дорослих імені В. Леонтовича 11 червня, стали лялькові мініатюри «Клоун вітає», «Баба Яга в гостях», «Побрехеньки» у виконанні акторів народної аматорської лялькової студії «Гостинець» Центру культури і дозвілля Лубенської міської ради (керівник Тетяна Селюк). Майбутні п’ятикласники та шестикласники Першої гімназії імені Матвія Номиса, які нині відвідують літній природничо-мовний табір (вчителі: Людмила Салівон, Вікторія Чорнуха, Артем Бондаренко), із захопленням малювали разом із Клоуном та аплодували персонажам лялькових мініатюр.

Далі разом з бібліотекарем Світланою Петрик діти подорожували книжковими поличками книгозбірні, на яких є чимало цікавого для юних читачів: твори українських та зарубіжних письменників, різні за тематикою і навіть розмірами (мініатюрні кишенькові видання, книги-гіганти).

Активно діти грали і в гру «Добавлянка» разом з літераторкою вчителькою Лубенської гімназії імені Володимира Малика Ларисою Назаренко, яка познайомила присутніх зі своїми віршами для дітей і про дітей, останніми поетичними доробками та ще й надала можливість  кожному в залі відчути себе поетом.

Завершилася літературна подорож переглядом короткометражного фільму «Бешкетники» про пригоди п’ятикласників, знятого за мотивами повісті Ольги Хало.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови