Авторська зустріч з письменницею Наталкою Фурсою «Коли слова торкаються душі»

18 червня користувачам Лубенської міської бібліотеки для дорослих імені Володимира Леонтовича випала чудова нагода поспілкуватися з Наталкою Фурсою,  відомою і знаковою в українській літературі поетесою, прозаїком, представницею Національної спілки письменників України, Національної спілки журналістів України, Асоціації українських письменників, лауреаткою премій імені Леоніда Бразова, Анатолія Криловця, Пантелеймона Куліша. Тож авторська зустріч з письменницею «Коли слова торкаються душі» зібрала поціновувачів глибокої поезії та потужної прози в читальній залі книгозбірні.

Твори пані Наталки порівнюють з вистояним багаторічним вином з найліпших сортів винограду, де в маленькому вірші відчуваєш безмежний світ правди та емоцій. А бере натхнення для творчості поетеса від землі, в прямому розумінні цього слова, адже мешкає в селищі Ромодан, у «крайній хаті від поля», яку називає своїм «скитом».

Модератором зустрічі була колега по перу  Раїса Плотникова, яка провела авторську зустріч у формі діалогу: познайомила присутніх з  непересічною особистістю та її творчістю.

 Авторка емоційно читала свої поезії із збірок «…ані вирію, ані скиту…», «Без сорочки», неопубліковані поетичні рядки, коментуючи  їх. Особливої уваги заслуговує збірка «Вернигора», яка була номінована на премію Тараса Шевченка та ввійшла в десятку претендентів (книга подарована бібліотеці). Проникливо звучали    відеозаписи її віршів у виконанні майстрині художнього читання Марії Гончар, поетів Сергія Осоки, Наталії Кислощук  та твори,  покладені на музику Леонідом Мазуром і Богданою  Трофимюк.  

Римовані рядки поетеси дійсно торкнулися душі слухачів і викликали багато запитань. Бажаючі мали змогу переглянути книжкову виставку «Коли слова торкаються душі» та придбати збірки з автографом Наталки Фурси.

     

      

   

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови