Лубенський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки інформує

Шановні громадяни м. Лубни та Лубенського району! Лубенський районний територіальний центр  комплектування та соціальної підтримки інформує

Відповідно до вимог Закону України від 11.04.2024 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку», а саме в частині, що стосується внесення змін до Закону України «Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію», військовозобов’язані особи віком від 18 до 60 років, протягом 60 діб, з дня набрання чинності згаданого вище закону 18.05.2024, зобов’язані уточнити свої облікові дані.

Зробити це можливо:

  1. Через центри надання адміністративних послуг.
  2. Скориставшись мобільним додатком «Резерв +».
  3. Через Лубенський РТЦК та СП, або відповідні відділи комплектування та соціальної підтримки територіальних громад.

Оновлення даних стосується як осіб, які мають право на відстрочку від призову, так і жінок, які перебувають на військовому обліку.

Поряд з цим, відповідно до ст. 210-1 «Порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію» Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, тягне за собою накладення штрафу на громадян від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Вчинення дій, передбачених частиною першою цієї статті, в особливий період, тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї тисячі до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів громадян.

Водночас, звертаємось до населення щодо уникнення випадків перешкоджанню роботи військовослужбовців Лубенського РТЦК та СП, а також зневаги та негативного ставлення до них.

Наразі у Лубенському РТЦК та СП та його структурних підрозділах проходять службу та виконують визначені державою завдання військовослужбовці, які пройшли пекло війни та мають певні проблеми зі здоров’ям внаслідок отриманих поранень, контузій, тощо.

 Вони виконали свій обов’язок перед Батьківщиною та заслуговують на повагу та відповідне відношення!!!

Тільки спільними діями та повним розумінням реального стану справ ми пришвидшимо нашу перемогу!

Слава Україні! Героям слава!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови