Патронатна сім’я - це шанс для дитини

Одним з напрямів роботи Лубенського міського центру соціальних служб є підвищення обізнаності мешканців громади щодо запровадження сучасних сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, які залишились без батьківського піклування. 

20 червня на базі Лубенської міськрайонної філії Полтавського обласного центру зайнятості провідним фахівцем із соціальної роботи Лубенського міського центру соціальних служб Тамілою Дідик проведено інформаційну групову консультацію на тему: «Сімейний патронат в Україні».  Мета заходу - пошук кандидатів в патронатні вихователі та підвищення обізнаності населення щодо послуги патронату над дитиною, що передбачає тимчасове влаштування дітей в сім’ю патронатного вихователя  на період подолання дитиною та її батьками складних життєвих обставин або  прийняття рішення про набуття статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування.

Під час спілкування з учасниками семінару фахівець центру надала роз’яснення щодо вимог до кандидатів у патронатні вихователі, звернула особливу увагу на зміни до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо надання послуги патронату над дитиною від 30 травня 2024 р. N 633 т розповіла про нові умови державної матеріальної підтримки патронатних сімей.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови