З Днем Конституції України!

Шановні Лубенці, гості нашого краю,

ті, хто тимчасово знайшов прихисток у нашій громаді!

28 років тому, 28 червня 1996 року, відбулася важлива подія в житті українського народу –– прийнято Основний Закон держави – Конституцію України. Цей документ увійшов у наше життя, як головний гарант свободи і демократії, незалежності та соборності, закріпивши прагнення українського народу жити у власній суверенній державі.

Конституція України була визнана Венеціанською комісією однією із  найдемократичніших  в Європі, особливо в частині прав, свобод та обов’язків громадян, які повністю відповідають міжнародним стандартам у галузі конституційного права. У нашій Конституції визначено, що Україна є правовою державою, яка ґрунтується на принципах поваги до особи й недоторканості її прав і свобод, верховенства права, дотримання закону, вона забороняє дискримінацію.

Конституція  України зорієнтована на людину, гуманістичні цінності та правові відносини між суспільством і державою. Попри досвід життя в тоталітарній системі та наявність колоніального минулого, українцям завжди був властивий пошук норм і засад, які б регулювали взаємодію між населенням і владою – це, зокрема, робить нас частиною Європи та кардинально відрізняє від росії.

Демократичний розвиток України ніколи не був легким. 28 червня 2024 року – це не лише 28-ма річниця прийняття Конституції України, а й 856 день від моменту повномасштабного вторгнення військ рф в Україну. Українці борються за дотримання та втілення в життя конституційних принципів. На полі бою і в тилу наші громадяни відстоюють територіальну цілісність своєї країни, її конституційне право мирного життя. В умовах нашої боротьби і на тлі незліченних злочинів окупантів, цінності, закладені в Основному Законі, для кожного українця набувають ще вагомішого і більш глибинного змісту. 

Ми протистоїмо агресору, який зневажає юридичні норми, міжнародне право, за підтримки закордонних партнерів наближаємо нашу Перемогу, логічним продовженням якої буде притягнення до відповідальності держави-терориста.

Віримо, що зовсім скоро настане переможний мир. Усі демократичні засади, закріплені в Основному Законі, служитимуть на благо нашої нації, розбудову процвітаючої країни.

З Днем Конституції! Мирного неба нашій Україні!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови