Підписано нову угоду про муніципальну співпрацю

Лубенщина розширює коло своїх друзів. 9 липня у Лубенській міській раді відбулася церемонія  підписання Угоди про міжнародну муніципальну співпрацю між Лубнами та містом Анн-Арбор (США, штат Мічиган).

Меморандум про співпрацю, підписаний мерами міст Крістофером Тейлором (Анн-Арбор) та Олександром Грицаєнком (Лубни) передбачає співробітництво у галузях економіки, муніципальних послуг, енергетики, освіти, культури, соціальної сфери, розвитку медицини. Сторони-підписанти зобов’язалися створити сприятливі умови для розробки спільних проєктів та обміну кращими практиками у сферах, що охоплюються Меморандумом; розвитку дружніх зв’язків між громадянами двох муніципалітетів, зокрема між делегаціями в галузі мистецтва і культури, а також обміну учнями, студентами та спортсменами; підтримки на міжнародних конкурсах, співпраці у рамках проведення загальноміських заходів, фестивалів, конкурсів тощо.

На церемонії підписання Меморандуму, що відбулася у он-лайн форматі, були присутні голови та представники муніципалітетів міст-підписантів та представники проєкту USAID «ГОВЕРЛА», завдяки яким таке співробітництво стало можливим.

Крістофер Тейлор у своїй промові на церемонії зазначив, що вони пишаються можливістю мати місто-побратим саме в Україні, у час, коли її мешканці героїчно виборюють своє право на свободу, незалежність і демократію. У свою чергу, Олександр Грицаєнко, коротко познайомивши присутніх з нашою громадою, висловив вдячність за інтерес до Лубен та запевнив, що започаткована у цей день співпраця принесе позитивні результати  та дасть поштовх для розвитку обох партнерських громад.

Отож, відтепер Лубни мають міста-побратими у Польщі, Німеччині та Сполучених Штатах Америки.

Сподіваємося ця співпраця буде тривалою, цікавою і корисною для всіх. А по закінченню  віртуальної церемонії підписання представники проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Ганна Бабкова, – керівниця Полтавського регіонального офісу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», Віталіна Старчик, фахівчиня з муніципальних послуг, USAID ГОВЕРЛА, Сергій Лосєв, експерт з місцевих фінансів, USAID ГОВЕРЛА та Олена Гуленко, регіональний спеціаліст з правових питань, USAID ГОВЕРЛА обговорили результати впровадження інструментів наданих проєктом USAID "ГОВЕРЛА" та провели консультації зі спеціалістами Лубенської міської ради.

Зокрема Ганна Бабкова вручила відзнаку USAID «ГОВЕРЛА» «За краще управління фінансами» зазначивши, що лише 10 громад з 65-ти удостоєні таких нагород у різних номінаціях.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови