«Зродились ми великої години!»

15 липня біля Лубенської міської ради за участю представників влади, працівників органів місцевого самоврядування, громадськості  відбувся мітинг з нагоди Дня Державності України.

Відлік нашої державності бере початок із сивого 988-го року, коли великий князь київський – Володимир Святославович охрестив Русь-Україну у чистому плесі Дніпра, раз і назавжди визначивши вектор розвитку держави у бік європейської цивілізації. Починаючи з того далекого часу історично сформувались і державні символи України: герб, прапор та гімн, що уособлюють національний суверенітет і самобутність держави.

З нагоди Дня Української Державності пролунав Гімн України, було піднято синьо-жовтий прапор, кольори якого Україна успадкувала від  Галицько-Волинської держави.   Почесне право підняти  Державний прапор України було надано  молодшому сержанту Сергію Мироненку та  випускниці Академічного ліцею «Європейський» Анні Настенко.

 До присутніх звернувся  Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко. Він привітав  учасників мітингу з Днем Української Державності, Днем Хрещення Київської Русі-України, наголосивши, що події 988 року є прикладом єдності задля спільної мети – жити і розбудовувати власну державу. Любов до рідної землі і сьогодні об’єднує українців. Ми боронимо свою країну задля майбутнього прийдешніх поколінь, збереження традицій та історичної пам’яті, яку не вдасться знищити жодному ворогу.

Хвилиною мовчання вшанували присутні пам’ять воїнів полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України та мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії росії проти України.

Історія українського державотворення збереглася у століттях, незважаючи на спроби її вкрасти й присвоїти.

Події Хрещення Русі ожили в уривку поеми Ігоря Федчишина «Хрещення Русі», продекламованому Наталією Медведовською. А легендарна воєнна звитяга  та доблесть, яку демонструють наші воїни усьому світу, знайшли відображення у марші Українського війська «Зродились ми великої години», у виконанні  народного  аматорського академічного хору «Камертон».

 Слава Україні! Слава нації, яка виборювала державність  тисячоліттями!  Нехай дух українців буде непохитним, а наша держава –  непереможною, могутньою та процвітаючою.  Слава героям!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови