Дитячі малюнки у стінах Верховної Ради

На виконання Плану заходів з нагоди відзначення 35-ї річниці Чорнобильської катастрофи, затвердженого виконавчим комітетом Лубенської міської ради, вчора у Верховній Раді України відбулася презентація виставки дитячих робіт лауреатів та переможців художнього конкурсу «Чорні крила біди» щорічного відкритого дитячо-юнацького Фестивалю чорнобильської пісні «Пам’ять Чорнобиля». У стінах Верховної Ради відбувся також брифінг, на якому були присутні народний депутат України Анастасія Ляшенко та представники чорнобильських громадських організацій Лубенщини Лариса Погребняк, Василь Піцура та Микола Чудак.

 

Три роки тому у Лубнах, з ініціативи громадської організації «Лубенська міська громадська організація інвалідів «Ветерани Чорнобиля» та сприяння міської ради, започатковано й щорічно відбувається відкритий дитячо-юнацький Фестиваль чорнобильської пісні «Пам’ять Чорнобиля». У його рамках відбувається три конкурси: пісенний, поетичний та художній. Участь у них беруть діти в різних вікових групах з усієї України. На жаль, пандемія та складна ситуація із захворюванням на COVID-1  внесли свої корективи у регламент проведення торішнього Фестивалю. Він відбувся лише в частині художнього конкурсу «Чорні крила біди»

Тридцять малюнків-переможців з сотень надісланих на конкурс, були представлені у стінах українського парламенту в рамках виставки комітету з питань соціальної політики, яка відкрилася напередодні дня Чорнобильської катастрофи.

Анастасія Ляшенко, Лариса Погребняк, Василь Піцура на брифінгу з цієї нагоди говорили про сьогоднішні проблеми ліквідаторів, їх пенсійне та медичне забезпечення, державні соціальні гарантії. Лариса Погребняк зокрема зупинилася  на проєкті Закону № 4555 «Про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб», який на цьому тижні Верховна Рада планує розглянути у першому читанні. Вона закликала депутатів виважено підійти до розгляду цього проєкту та не допустити зменшення соціальних гарантій для ліквідаторів аварії на ЧАЕС.










Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови