Щодо впровадження муніципального енергетичного менеджменту (МЕМ) у громадах

На виконання Меморандуму про взаєморозуміння, який був підписаний 9 лютого 2021 року між Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ та Лубенською міською радою в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні», 22 квітня 2021 року відбулася чергова онлайн зустріч керівництва GIZ з міськими головами громад-підписантів меморандуму.

 У цьому заході від виконавчого комітету Лубенської міської ради взяли участь Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, перший заступник Лубенського міського голови Олег Соболєв, головний спеціаліст відділу економічного розвитку і торгівлі, що виконує функції енергоменеджера, Валентина Сімутенкова та начальник відділу економічного розвитку і торгівлі Олена Цох-Карунська. Модератором заходу виступав старший координатор проєкту заходу «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні» Володимир Перегудов. До обговорення приєдналися також перший заступник Міністра розвитку громад та територій України Василь Лозинський, представниця Швейцарського бюро співробітництва в Україні Марія Дружиніна та директор Проєкту Рікардо Кюльхайм.

Основним питанням, що обговорювалося в ході зустрічі, було впровадження муніципального енергетичного менеджменту (МЕМ) у громадах. За переконанням організаторів заходу, підтримка керівництва громади цього напрямку дозволить відповідальним особам досягти значних успіхів у впровадженні та вдосконаленні системи муніципального енергетичного менеджменту.

На заході було проаналізовано інформацію, що отримали відповідальні особи про МЕМ, роботу, що було проведено ними в частині збору та налізу даних по бюджетних будівлях тощо. В ході зустрічі обговорено надзвичайну важливість МЕМ для громад, адже шляхом розвитку енергоефективності можна заощадити значні кошти для мешканців громади та бюджету, компенсувати витрати, зробити внесок в досягнення кліматичних цілей та залучити нові інвестиції. МЕМ – це стратегічний підхід до енергоефективних громадських будівель. Організаторами також було презентоване коротке відео від енергоменеджерів, до створення якого долучилася і Лубенська громада.

Зважаючи на надзвичайну важливість та необхідність впровадження заходів з енергоефективності у сучасному суспільстві, співпраця з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ в рамках проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні» буде продовжуватись і надалі.

 



Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови