Відбулася нарада з питань безпеки дітей в Інтернеті

28 квітня у приміщенні виконкому відбулася нарада з питань безпеки дітей в Інтернеті, участь у якій взяли начальники соціальних служб міста, управлінь та відділів апарату самоврядування, його працівники та інспектор ювенальної превенції Катерина Сорокотяга.

Проводила засідання заступник міського голови з питань роботи виконавчих органів ради Ірина Харченко, яка наголосила на важливості обговорюваної теми, адже кібербулінг або інтернет-мобінг – явище , що дуже поширене з появою мобільних телефонів та інтернету.

На нараді також обговорювалися причин кібербулінгу, його ознаки та різновиди, акцентувалася увага на необхідності батьків та вчителів здійснювати необхідний контроль та відповідну роз’яснювальну роботу в середовищі учнів щодо захисту від такого прояву сучасної форми агресії в інтернеті. Адже «зброєю» булера стають соціальні мережі, форуми, чати, мобільні телефони, тощо.

Часто діти не розуміють, як можуть захиститися від кібербулінгу. Більш того, батьки самі часто не знають, як себе поводити і яким чином убезпечити дитину. Тому обрана тема має бути на контролі у влади міста, соціальних служб, працівників освіти та громадськості, щоб вчасно запобігти поширенню такого негативного явища серед дітей та підлітків.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови