Відкрилась персональна виставка лубенських художників

 11 жовтня, напередодні Дня художника України, у галереї мистецтв Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького відбулася непересічна для нашої громади подія - відкриття персональної виставки  лубенських художників братів Володимира та Олександра Мірошніченків.

Привітати митців зі знаковою подією в особистому житті прийшли представники влади, рідні, друзі художників, колеги по перу,  а також усі, хто надихається мистецтвом, знає безпосередньо братів Мірошніченків та кому імпонує їх творчість. Талановиті  українські митці відомі не тільки в Лубнах, а й далеко за їх межами, адже мистецтво не має кордонів.

Володимир Мірошниченко - член Національної Спілки художників України, лауреат  літературно-мистецьких премій імені Василя Симоненка та Володимира Малика, волонтер ЗСУ з 2014 року.

Олександр Мірошніченко - член Національної Спілки художників України, лауреат літературно-мистецьких премій імені Василя Симоненка та Володимира Малика, волонтер ЗСУ з 2023 року.

 Як зазначила ведуча заходу, молодший науковий співробітник Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького  Алла Литовченко, - це два брати, яких Всевишній  наділив талантом.

У творчості кожен з братів ішов своїм шляхом. Зараз  митці пишуть свої роботи у різних жанрах: пейзаж, портрет, натюрморт. У кожного з них свій індивідуальний почерк, але спільні - любов до України, до усього прекрасного та неповторно, віра в перемогу та мирне майбутнє нашої держави, яке обов’язково настане.

У часи, коли Україна відстоює свою територіальну цілісність, Володимир та Олександр  спрямовують свою енергію на волонтерство та підтримку ЗСУ.

Краса, яку живописці передають на полотні, не залишає байдужими нікого. А допомагають творити Володимиру та Олександру їхні музи – дружини Наталія та Тетяна. Саме вони і натхненниці, і найперші  рецензентки художніх полотен.

 Братам Мірошніченкам було сказано багато теплих, щирих слів, які зігрівали у прохолодний осінній день.

Привітали художників з їх персональною виставкою, подарували подарунки та побажали нових творчих ідей митцям, чиї роботи вже давно полонили серця українців, Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, начальник Лубенської районної військової адміністрації Сергій Сіряченко, голова Лубенської районної ради Тетяна Качаненко, голова бюджетної комісії Полтавської обласної ради Лариса Босенко, начальник Управління культури і мистецтв Юрій Литовченко, голова благодійного фонду «Слово» імені Володимира Малика Олександр Сиченко, директор опорного закладу «Калайдинцівський ліцей» Сергій Мисник. Вітали друзі-художники, що приїхали до Лубен саме на цю подію, друзі-волонтери, рідні й знайомі братів.

stories/2024/10/14/Mirochnishenko

Олександр, Володимир та їх дружини щиро подякували всім за увагу до  творчості художників, підтримку й позитив, натхнення, яке вони беруть від спілкування з оточуючими і рідного міста.

Гості виставки зарядилися позитивною енергетикою незабутніх полотен. Поспілкувалися з художниками Володимиром та Олександром Мірошніченками, які завжди відкриті та щирі до людей і насолодилися виступами викладачів Лубенської школи мистецтв Сергія Дуди та Ганни Василенко, які додали мистецькій події музичного настрою.

Виставка триватиме ще впродовж місяця. Тож запрошуємо усіх бажаючих у галерею мистецтв за новими враженнями та незабутніми емоціями.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови