Вшанували тих, хто здобув Велику Перемогу

9 травня на площі Слави у Лубнах відбулося покладання квітів до Вічного вогню з нагоди 76-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні і Дня пам'яті та примирення в Україні. Захід відбувся із врахуванням карантинних обмежень.

Участь у покладанні квітів з нагоди визначної пам'ятної дати взяли: перший заступник міського голови Олег Соболєв, голова РДА Сергій Сіряченко, заступник міського голови Олександр Діденко, секретар міської ради Маргарита Комарова, керуючий справами виконавчого комітету Юлія Білокінь, працівники виконкому, депутати, керівники міських ветеранських організацій, ветерани АТО/ООС, військовослужбовці.

Друга світова війна - одна з найбільш кровопролитних, загальна кількість втрат у якій становить 60 млн. осіб, із них тільки на фронтах загинуло 28 млн.

Проте, й після багатьох років по закінченню такого найбільш масштабного міжнародного збройного конфлікту, людство ще не досягло миру та спокою в у сучасному світі. Гіркі уроки історії залишають гірку, як полин, пам'ять і спогади про героїв, які відвоювали Велику Перемогу.

Про це говорив у своїй промові до присутніх на площі Слави перший заступник міського голови Олег Соболєв, акцентуючи на тому, які великі жертви поніс український народ, кожна наша родина. Цю думку продовжив у виступі голова РДА Сергій Сіряченко, говорячи про дорогу ціну Великої Перемоги.

Також на місці, де поховано багато наших земляків-визволителів, виступили голова ради ветеранів міста Олексій Пивовар та заступник голови міської організації ветеранів АТО Віктор Сивуха.

Присутні вшанували героїв - визволителів рідного краю хвилиною мовчання, до Вічного вогню покладено живі квіти.

 

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови