«Вічно жива пам'ять людська...»

З нагоди 76-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні і Дня пам'яті та примирення в України, у центрі села Піски 8 травня о 12.00 годині відбулося покладання квітів до братської могили полеглим у Другій світовій війні.

 Про важливість таких заходів, про наш обов΄язок не забувати ратного подвигу українського народу, зазначили присутні на заході Олег Соболєв, перший заступник Лубенського міського голови і Тетяна Качаненко, голова Лубенської районної ради.

На заході були присутні заступник голови Лубенської районної ради Оксана Цимбал, староста Ігор Яременко, представники Полтавської обласної організації «Українська спілка ветеранів Афганістану», а також представники Полтавської обласної вірменської громадської організації «Урарту-Ванк». Вони приїхали, аби віддати шану всім загиблим у кривавій війні та, зокрема, вшанувати пам'ять свого земляка, комісара Агасі Мелконяна, який загинув у 1941 році на цій землі, і згодом, 9 травня 1945 року був перепохований до Братської могили, що знаходиться у центрі села Піски.

Перед присутніми виступали також: Карина Пивоварська, кандидат історичних наук, представниця обласної вірменської общини «Урарту-Ванк», Іван Петренко, голова Консультативної ради у справах війни, інвалідів, родин загиблих при голові Полтавської ОДА, Олексій Шевченко, мешканець села Піски, Микола Омельченко, батько загиблого в зоні операції об'єднаних сил Романа Омельченка.

Хвилиною мовчання присутні вшанували усіх, хто 76 років тому ціною життя захистив мир, рятуючи наше майбутнє у роки Другої світової війни та героїв-сучасників: учасників бойових дій на території інших держав та усіх, хто віддав життя у боротьбі за незалежність та цілісність України в зоні операції об'єднаних сил.

Після покладання квітів до Братської могили присутні відвідали місцеве кладовище ,поклали квіти до могил загиблого в зоні операції об'єднаних сил Романа Омельченка та учасника бойових дій в республіці Афганістан – Юрія Тараненка.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови