На Лубенщині провели свято для дітей громади

1 червня з нагоди Міжнародного дня захисту дітей на території Лубенської громади відбулася низка тематичних заходів. Свято для наймолодших проводилося не лише в центрі міста, а й у сільських населених пунктах.

 Уже стало доброю традицією у перший день літа відзначати Міжнародний день захисту дітей. Таке свято після затяжного періоду карантинних обмежень жителями Лубенщини, а особливо найменшими мешканцями громади, було довгоочікуваним і бажаним. Тому влада міста, управління культури та мистецтв, управління освіти, соціальні та інші служби міста подбали про організацію відповідних розважальних заходів для найменших.

Так, на території Хорошківської сільської ради за сприяння влади громади, міського Центру соціальних служб (директор Віктор Цимбал) та служби у справах дітей (начальник Тетяна Башлій) було проведено концертну програму під назвою «Дітям світу - сонце й мир!». А, отже, у малечі була можливість розважитись на батуті, взяти участь у конкурсі малюнку на асфальті та в естафетах, що їх проводили фахівці соціальних служб, просто змістовно поспілкуватися. Допомогу в організації надав сільський староста Валерій Ночовний, а до проведення долучилися креативні артисти сільського клубу. Головним героям заходу - малечі, були вручені призи та солодощі.

Об 11:00 годині у приміщенні кінотеатру «Київська Русь» відбувся звітний концерт дитячого вокального ансамблю патріотичної пісні "Калиновий цвіт" за участю аматорського колективу східного танцю "Аміра".  Перед юною аудиторією виступила заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко, яка побажала дітворі щасливого дитинства, мирного неба та здійснення мрій.

Одночасно у фоє кінотеатру працівники дитячої та публічної бібліотеки ім. В. Малика організували книжкові виставки для наймолодших читачів та проводили майстер-класи з виготовлення цікавих поробок. Поряд фахівці місцевого Центру безоплатної правової допомоги демонстрували інформаційний стенд та консультували, надаючи цінну юридичну інформацію.

Тим часом у Центральному парку культури та відпочинку розгорнули локації та проводили своєрідні інструктажі та майстер-класи пожежники-рятувальники Лубенського РВ ГУ ДСНС, працівники поліції, відділу ювенальної превенції Лубенського ВП, Лубенського відділу з питань пробації (які також долучили неповнолітнього клієнта до проведення дійства) та екстреної медичної допомоги. Встановлені фотозони запрошували охочих зробити світлину на згадку. Відвідав такі незвичайні розваги Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, який розділив радісні миті дитячого свята з наймолодшими мешканцями громади та їх батьками, побажав гарного настрою та приємного проведення дозвілля.

Близько 13:00 години до кінотеатру "Київська Русь" запросили кращі юні артисти та колективи Лубенщини на концерт «Сяйте усмішки, сонцем зігріті!», яку організувало управління культури та мистецтв. І це було справжнє дійство за участю неперевершених, самобутніх, яскравих зірочок сцени всієї нашої громади, які подарували своїм одноліткам, друзям та глядачам святковий настрій та приємні емоції.

Щасливі усмішки на обличчях дітвори, їхніх батьків та відвідувачів усіх тематичних заходів свідчили про те, що вони вдалися та припали до душі тим, хто на них побував.

 

 

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови