«Кращий заклад освіти з інклюзивним навчанням»

14 червня відбувся конкурс «Кращий заклад освіти з інклюзивним навчанням»,  метою якого є підтримка діяльності сучасних закладів освіти з інклюзивним навчанням, виявлення кращих практик інклюзивного навчання, вивчення, узагальнення та поширення досвіду з інклюзивної освіти Лубенської територіальної громади.

 

У матеріалах, представлених на конкурс, висвітлені питання:

- кадрового забезпечення закладу відповідними фахівцями та компетентності педагогічних працівників щодо надання освітніх послуг дітям з особливими освітніми потребами (далі ООП);

- архітектурної доступності, оснащення закладу медіатеками, ресурсними кімнатами;

- облаштування кабінетів вчителя-дефектолога, вчителя-логопеда, практичного психолога, вчителя-реабілітолога відповідно до вимог;

- поповнення матеріально-технічної та методичної бази закладу;

 - залучення дітей з ООП до позакласної та позашкільної роботи з урахуванням їх інтересів, нахилів і здібностей.

- спільної творчої ініціативи педагогів, батьків, дітей, громадськості щодо виховання толерантності, дружелюбності та гуманного ставлення один до одного.

Відповідно до рішення журі з проведення конкурсу «Кращий заклад освіти з інклюзивним навчанням»  переможцем у I етапі конкурсу визнано Лубенську загальноосвітню школу №7 I-III ст. імені Героя України Віри Роїк Лубенської міської ради  Полтавської області. Журі відзначило матеріали, представлені педагогічним колективом Опорного закладу «Засульський ліцей Засульської сільської ради», за всебічне  висвітлення питань корекційного впливу, навчально-матеріальної бази закладу.

Матеріали переможця надіслано в Департамент освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації для участі у ІІ етапі конкурсу.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови