Служба у справах дітей інформує

Діти, які проживають у сім’ях, що опинилися у складних життєвих обставинах, потребують особливої допомоги і підтримки, адже найрідніші люди, їх батьки, ведуть аморальний спосіб життя, не дбають про них, не намагаються створити належні умови для їх виховання, розвитку, навчання, лікування. І тільки загальними зусиллями, проводячи певну профілактичну роботу, вдається донести до батьків, що діти – це найцінніший скарб, до якого треба ставитися відповідально, дбати про їх добробут, любити і робити все, щоб їх діти жили в будинку, де тепло, прибрано, де ліжко застелене чистою білизною, де в холодильнику є готова їжа, а у шафі є чисті дитячі речі.

 На жаль, не кожному малюку щастить народитися у благополучній сім’ї, де йому надаються всі умови для повноцінного проживання та виховання, тому працівниками служби у справах дітей спільно з фахівцями Лубенського міського центру соціальних служб та відділення поліції проводиться активна робота з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах та не в змозі подолати їх самостійно.

Протягом 16-17 червня проведені профілактичні заходи в ході яких обстежені 8 сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. З батьками проведені бесіди щодо забезпечення належних умов проживання дітей, надана консультативна допомога стосовно виховання дітей, створення відповідних санітарних умов проживання та здійснення нагляду за поведінкою дітей, недопущення вчинення насильства та порушення прав неповнолітніх. Батьків попередили про адміністративну та кримінальну відповідальність за ухиляння від виконання батьківських обов`язків. За статистикою, основними проблемами батьків є зловживання спиртними напоями, безробіття, низький рівень виховного потенціалу, невпорядкований спосіб життя, неналежне утримання дітей та догляд за ними, проблеми спілкування батьків та дітей. Троє дітей з двох таких сімей перебувають у Лубенському Дитячому соціально-реабілітаційному центрі «Надія». Щоб зберегти родину для малечі, батькам наданий термін для виправлення. Члени комісії періодично відвідують такі сім’ї, щоб контролювати батьків. При обстеженні умов проживання виявлено, що особи не стали на шлях виправлення, перебували в стані алкогольного сп’яніння, поводили себе агресивно, не працевлаштувалися. Щодо них готуються документи на позбавлення батьківських прав.

У Лубенській територіальній громаді проживає 70 сімей де виховуються 104 підопічні дитини, які мають статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. З метою контролю за умовами їх проживання, в ході останнього профілактичного заходу обстежені 3 сім’ї та складені акти обстеження умов проживання. Всі діти проживають у належних умовах. Вони забезпечені сезонним одягом, взуттям, засобами гігієни. Опікунам надана консультація щодо оздоровлення підопічних під час літніх канікул.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови