Інформує Служба у справах дітей

Стаття 52 Конституції України говорить, що виховання дітей та піклування про них — основний обов'язок громадян України. Тобто, батьки, які народили дитину зобов’язані належним чином її виховувати та забезпечувати дитині належні умови проживання та повноцінного розвитку.

 

Головна16 9Саме в родині беруть початок норми поведінки, трудові навички, цінності – те, що згодом буде становити саму сутність дитини. Але, на жаль, є сім’ї, які повністю або частково втратили свої виховні можливості через ті чи інші причини. Як наслідок,  в таких сім’ях об'єктивно чи суб'єктивно складаються несприятливі умови для виховання дітей.

З метою недопущення негативних проявів у дитячому середовищі, надання допомоги дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах, запобігання випадкам загрози життю та здоров’ю дітей службою у справах дітей виконавчого комітету Лубенської міської ради спільно з Лубенським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та відділом ювенальної превенції Лубенського ВП проводиться систематична робота в таких родинах.

Уподовж вересня цього року:

-      проведено 4 рейди у ході яких обстежено 16 сімей;

-      4 дитини з виявлених останнім часом неблагополучних сімей взято на облік; з батьками дітей проведено профілактичні бесіди щодо належного виконання ними батьківських обов’язків та попереджено про передбачену законодавством відповідальність;

-      2 дитини (восьми та тринадцяти років) вилучено з небезпечної для дітей родини, у якій батьки зловживають спиртними напоями. Дітей тимчасово влаштовано в Лубенський дитячий соціально-реабілітаційний центр «Надія»;

За підсумками рейдів, службою у справах дітей ініційовано притягнення 3 батьків, які свідомо ухиляються від виконання батьківських обов’язків до адміністративної відповідальності за ст.184 КпАП.

Шановні батьки! Вкотре попереджуємо, що адміністративним і кримінальним законодавством передбачена відповідальність за дії чи бездіяльність, що: порушують обов'язки з виховання, навчання, утримання дітей та підлітків; призводять до жорстокого поводження з ними; спрямовані на втягнення неповнолітніх у протиправну чи злочинну поведінку тощо.

Бездоглядні діти є групою особливого ризику як розповсюджувачі соціально-небезпечних хвороб та як особи, схильні до правопорушень і злочинів.

Тата і мами! Любіть своїх дітей і пам’ятайте: виховання і майбутнє дітей залежить перш за все від вас!

Тетяна Башлій,

начальник Служби у справах дітей

Р1

Р2

Р3

Р4

Р6

Р7

Р8

Р9

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови