У Лубнах вшанували захисників України

14 жовтня у Лубенському парку ім.О. Донченка відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня захисника України, а також покладання квітів до пам’ятника воїнам Лубенщини, загиблим у зоні АТО/ООС. З нагоди події під час заходу військовослужбовців,  учасників АТО/ООС та волонтерів було відзначено нагрудними знаками, орденами та медалями, грамотами від обласного та керівництва міської ради.

 

Захід відбувся із врахуванням карантинних обмежень.

Три визначних свята одразу – День українського козацтва, День захисника України та День Покрови Пресвятої Богородиці випали на 14 жовтня. Відзначали у Лубнах ці свята, позначені жалобою за загиблими воїнами-земляками, у дитячому парку ім Донченка, де коштом громади встановлено пам’ятник воїнам Лубенщини.

На заході вшануванні героїв сьогодення та тих, хто віддав життя, захищаючи територіальну цілісність України та її суверенітет, були присутні міський голова Олександр Грицаєнко, керуючий справами виконкому Маргарита Комарова, секретар міської ради Олександр Карпець, заступник міського голови Олександр Діденко, голова районної ради Григорій Угляниця, депутат обласної ради Руслан Ляшко, духовенство, військовослужбовці, ветерани та учасники АТО/ООС, громадськість.

У своєму зверненні до громади і, перш за все, до військовослужбовців, Олександр Грицаєнко відзначив, що громада міста надзвичайно шанує і пишається лубенцями-захисниками, їхніми досягненнями та успіхами у нелегкій службі, а також глибоко шанує подвиги та жертовність. Саме на їхню честь та на честь загиблих героїв на цьому священному місті встановлено пам’ятник. Відтепер його оновлено відповідним елементом, що підкреслює славу,  доблесть та честь українських захисників.

До привітань долучилися голова районної ради Григорій Угляниця, депутат обласної ради Руслан Ляшко, а також голова організації ветеранів АТО Олександр Клюшник та очільник районної організації ветеранів АТО Леонід Шабля.

         Особливо урочистим моментом було нагородження військовослужбовців Лубенського районного військового комісаріату, в А-2975 медалями «За оборону держави». Також нашим захисникам різних бойових частин було вручено ордени «За мужність і відвагу», почесні відзнаки – нагрудні знаки Полтавської ОДА «За вірність народу України», а також Почесні грамоти ОДА та грамоти виконавчого комітету.

          Медалі волонтерам "За жертовність та любов до України" від Синодального управління військового духовенства вручав клірик Харківсько- Полтавської Епархії,  капелан Синодального управління військового духовенства о. Олег Авраменко.

Після оголошеної хвилини мовчання настоятель церкви усіх святих , протоієрей Георгій Лобачевський,  відправив панахиду за загиблими.

На закінчення урочистого заходу усі присутні поклали квіти до пам’ятника воїнам Лубенщини, загиблим у зоні АТО/ООС, було зроблене загальне фото на згадку про подію.

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови