У терцентрі надаються послуги натуральної допомоги

Відповідно до Державного стандарту соціальної послуги натуральної допомоги, що затверджений наказом Міністерства соціальної політики України від 25 березня 2021 року  № 147, у Лубенському терцентрі соціального обслуговування проводиться організація надання соціальної послуги особам похилого віку та особам з інвалідністю.

 

Слід нагадати, що соціальна послуга натуральної допомоги – це заходи, що проводяться протягом робочого дня надавача соціальної послуги і полягають у наданні допомоги в самообслуговуванні особам, які належать до вразливих груп населення та перебувають у складних життєвих обставинах.

Тож при відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги передбачені послуги: прання білизни та одягу; ремонт одягу (дрібний); ремонт взуття; прасування; перукарські послуги; рубання (розпилювання) дров; косіння трави біля будинку /паркану. Проводиться організаційна робота щодо виконання Комплексної програми соціального захисту населення – надання матеріальної допомоги, натуральної допомоги у вигляді дров жителям Лубенської територіальної громади. Також підопічним відділення соціальної допомоги вдома надається натуральна допомога у вигляді продуктів харчування. Для пенсіонерів, які не мають групу інвалідності, передбачено надання палиць, милиць, ходунків, візків у Пункті прокату засобів реабілітації.

Запрошуємо громадян міста на обслуговування до територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Лубенської міської ради. Маємо надію, що надання нашими працівниками соціальної допомоги та підтримка дозволять пережити складні часи громадянам похилого віку та особам з обмеженими фізичними можливостями.

 

Заступник директора терцентру

Жанна Даценко

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови